32 ženských týmů zabojuje v Bratislavě o titul mistryň Evropy

32 ženských týmů zabojuje v Bratislavě o titul mistryň Evropy

Ženské reprezentace z celé Evropy čeká nejdůležitější víkend roku. Od 8. do 11. září budou bojovat o titul mistryň Evropy v pétanque trojicích a taky v individuální střelbě. Dějištěm letošního šampionátu je poprvé v historii nedaleká Bratislava. Nejlepší hráčky Evropy tak budou na dosah ruky.

Centrální poloha, blízkost dvou letišť a cenová dostupnost se postaraly o hojnou účast států. V Bratislavě se tak předvedou nejen stálice, ale taky třeba Řecko, úplný nováček přijatý za člena CEP (Evropská Konfederace Pétanque, pozn. red.)  teprv v květnu letošního roku.

Samozřejmě nebudou chybět ani Francouzky v čele s Angelique Colombet (Papon za svobodna, pozn. red.), která ale překvapivě nenastoupí na střelbu – tam ji vystřídá mlaďounká Cindy Peyrot. „Angelique měla chvíli pauzu, jelikož ji zaměstnávala dnes už desetiměsíční dcerka Louna, a teď se pomalu vrací do formy. Zatím se ale líp cítí na plasu,“ prozradila Céline Peronnet, dlouholetá členka organizačního týmu Francie a sekretářka FIPJP.

Za Českou Republiku nastoupí aktuální reprezentace ve složení Hana Šrubařová, Romana Hodboďová, Lucie Venclová a Sylva Mrázková. Z pozice kouče bude holky podporovat Ivo Michálek a jako delegát se o výpravu postará Tomáš Michálek.

14233480_10209349006956596_772475536_o

Pétanque místo halových sportů

Obyvatelé Bratislavy jsou zvyklí, že Hant aréna hostí reprezentace různých zemí, ale doteď šlo spíš o míčové sporty. Jenže za posledních pár dnů se palubovka proměnila na štěrkové hřiště vhodné pro pétanque. Jak povrch hráčkám sedne, si budeme muset počkat, ale tentokrát se spousta českých hráčů může na špičkové zápasy podívat na živo právě díky malé vzdálenosti. Výlet do Bratislavy se dá spojit i s nákupem nových koulí, jelikož stánek bude k dispozici v průběhu celého šampionátu a pro zábavychtivé se v Bratislavské Rači o víkendu koná tradiční vinobraní

Přesný harmonogram, složení jednotlivých týmů, ale i další informace naleznete tady.  Vstup je pro všechny diváky zdarma a příležitost být na šampionátu osobně se nemusí jen tak opakovat! Ředitelem celého šampionátu je Bruno Fernandez, který se ve slovenském pétanque světě angažuje už od roku 2002. „Srdečně zveme naše české přátelé na pétanque událost roku! Budeme rádi, když přijedete podpořit váš tým, vytvoříte nezapomenutelnou atmosféru pro všechny hráčky a zároveň možná od nich odkoukáte pár triků pro lepší hru,“ řekl Fernandez za sebe a celý organizační tým.