Ve Vědomicích se dařilo juniorům

Ve Vědomicích se dařilo juniorům

Vědomice – 31 dvojic se v sobotu ráno sešlo v Vědomicích, aby se zúčastnily Meva Cupu. Do semifinále se dostali hned dva členové aktuální juniorské reprezentace, každý doplněn seniorem. Vojtěch Bílek s Pepou Čihákem a Jan Vorel s Petrem Fafkem. Právě druhý jmenovaný zvednul nad hlavu vítěznou trofej. 

Předpověď počasí neslibovala právě slunečný den, a proto se spousta týmů odhlásila večer před turnajem nebo v sobotu ráno vůbec nedorazila. Z pátečních 45 tak nakonec startovalo jen 31 nejodvážnějších dvojic, několik poskládaných na poslední chvíli přímo na místě. Čtyřkolový švýcar s postupem do KO 16 povoloval spoustě týmů až dvě zaváhání. Pro ty ostatní byly připravené dohrávky po čtyřech.  Vypadalo to na promočený turnaj, ale už v průbehu prvního kola přestalo pršet a opět začlo až když se hrálo semifinále. Jen ten terén dělal spoustě hráčů problémy, tak kvalitně pokropené hřiště jsme ve Vědomicích ještě neviděli.

„Po dlouhé době se stalo nutností ukončit hru pro nezpůsobilost. Celý den to přes ranní déšť šlo a turnaj byl v suchu a pohodě. Závěr dohrávek, semifinále a finále to už byla hrůza. Děkuji všem za konstruktivní a kamarádský přístup k vyřešení této komplikace,“ napsal po turnaji na web SK Sahara Vědomice prezident klubu Tomáš Piller.  Semifinále i finále se muselo ukončit před dosažením třináctého bodu dle aktuálního stavu na počítadlech. A tak se ze svého prvního turnajového vítězství radoval Honzík Vorel za podpory zkušeného spoluhráče Petra Fafka, za sebou nechali domácí duo Lapihuska-Suchomel. Bramborovou medaili si tentokrát neodnesl nikdo, jelikož třetí místo bylo dělené.  Vojta Bílek s Josefem Čhákem a Ivana Dlouhá s Josefem Kamarytem se tak mohli těšit společně.

Výsledky:

1.
Jan Vorel (Petank Club Praha)
Petr Fafek (PC Sokol Lipník)

2.
Milan Lapihuska St. (SK Sahara Vědomice)
Luděk Suchomel (SK Sahara Vědomice)

3.
Vojtěch Bílek (1. KPK Vrchlabí)
Josef Čihák (PCP Lipník)

Ivana Dlouhá (Club Rodamiento)
Josef Kamaryt (Club Rodamiento)