Šrubařová s Mrázkovou zvítězily na mistrovské kvalifikaci dvojic

Šrubařová s Mrázkovou zvítězily na mistrovské kvalifikaci dvojic

Brno – Slatina – Právo příští rok reprezentovat na mistrovství světa dvojic, smíšených dvojic a jednotlivců si v Brně ve Slatině vybojovaly Hana Šrubařová se Sylvou Mrázkovou, když ve finále mistrovství republiky porazily Lucii Venclovou a Romanu Hodboďovou. 

Zároveň s mužskou kvalifikací probíhala v sobotu v brněnské Slatině i ta ženská. Týmů bylo o poznání méně, a tak stačily skupiny čtyři, jedna tříčlenná a zbývající tři čtyřčlenné. Postupovalo se mezi nejlepších osm, což slibovalo včasný konec a velice příjemný počet zápasů na takto důležitém turnaji.

V základní části se žádné velké překvapení nekonalo, jediné hráčky, které nepotvrdily nasazení ve skupině a předčasně vypadly, byly matka a dcera Krpcové. „Já jsem už svého vrcholu dosáhla, MČR trojic žen jsem se snažila vyhrát sedm let. Takže tohle mi náladu nepokazí,“ okomentovala brzký konec na turnaji s úsměvem Jana Krpcová.

Zaškobrtly rovněž pozdější finalistky Venclová s Hodboďovou, když je v zápase o přímý postup z hřiště jednoznačně vyprovodily Sylva Mandíková s Danou Prorokovou výsledkem 13:6. „Holky z Lipníka mě velmi překvapily, hlavně Sylva Mandíková, která hrála neskutečně precizně a účelně, úplně nás vymazala ze hřiště,“ nešetřila chválou na adresu soupeřek Lucie Venclová.

dsc_0096

Vyřazovací boje už přinesly jediné drama, když ve čtvrtfinále domácí Regína Přikrylová s Jarmilou Kalábovou potrápily budoucí vítězky. Ostatní zápasy se vyvíjely dle předpokladů, a tak se ve finále potkala kompletní reprezentace z nedávného mistrovství Evropy v Bratislavě. „Před zápasem jsme si musely naordinovat, že jsme soupeřky a ne spoluhráčky, ale nahlas, jinak by to nefungovalo,“ prozradila Sylva Mrázková. Zápas samotný byl kvalitní, do stavu 6:5 i vyrovnaný, pak ale v koncovce Šrubařová s Mrázkovou chybovaly méně než soupeřky a vítězství si už nenechaly utéci. „Byl to oboustranně moc pěkný a vyrovnaný zápas, skóre 13:6 rozhodně neodpovídá průběhu,“ zhodnotila po utkání Šrubařová.

Utkání o třetí místo mělo už jen symbolický význam. Střetly se v něm Veronika Slobodová a Kateřina Froňková s Jiřinou Demčíkovou a Danou Tomáškovou. Druhé jmenované se brzy dostaly do vedení 11:2 a zdálo se, že zápas bude jednoznačný. Slobodová s Froňkovou však dotáhly na 11:10 a sahaly po vítězném obratu, na ten jim ale nakonec síly nezbyly a musely se smířit se čtvrtým místem.

dsc_0101
Výsledky:

1.
Hana Šrubařová (Carreau Brno)
Sylva Mrázková (PC Kolová)

2. 
Lucie Venclová (1. KPK Vrchlabí)
Romana Hodboďová (POP Praha)

3.
Jiřina Demčíková (SK Sahara Vědomice)
Dana Tomášková (UBU – United Balls of Únětice)