Poslední letošní turnaj v Lipníku ovládli domácí. Opět

Poslední letošní turnaj v Lipníku ovládli domácí. Opět

Lipník – Lipničtí pétanqueři letos doma vládnou, dokázali vyhrát pět ze sedmi domácích turnajů. Podzimní Lipnické koule patřily Kateřině Froňkové s Petrem Morávkem, na bedně je doplnili druzí Jindřich Kauca s  Petrem Fafkem a třetí Blanka Froňková s Petrem Vavrovičem ml.

Turnaj byl dlouho dopředu plně obsazen, špatná  předpověď počasí však spoustu hráčů odradila. Nakonec do Lipníku přijelo 37 týmů, které si zahrály čtyři kola švýcara o postup mezi nejlepších šestnáct.

Favorité si postup ze základní části i v osmifinále pohlídali, a tak se chléb začal lámat až v osmičce. Valšovičtí Kutá s Tománkem narazili na domácího juniora Petra Vavroviče s Blankou Froňkovou, kteří  zápas s Moravany překvapivě lehce zvládli. Pro někoho možná bylo nečekané vyřazení Řehoře s Felčárkem dvojicí Mandíková – Salač. Přes tuhý odpor Jiřiny Demčíkové a Dany Tomáškové zvítězili Jindřich Kauca s Petrem Fafkem a poslední dvojicí v semifinále se stali Petr Morávek a Kateřina Froňková.

Semifinále už bylo pro diváky opravdové dilema vzhledem k faktu, že 7 z 8 účastníků bylo z Lipníku. A tak za podpory všech hráčů si cestu do finále vybojovala dvojice Morávek – Katka Froňková a jediný „cizák“ Jindřich Kauca s Petrem Fafkem.

Kdo očekával napínavý souboj, musel být zklamán. Bývalá juniorská reprezentantka z Lipníku Froňková nedala zkušenému týmu Kauca – Fafek šanci a svou precizní hrou dovedla zápas k rychlému konci 13:3. „Ta nám dala,“ zhodnotil po zápase Petr Fafek. „Věřila jsem, že bychom se mohly umístit, ale že budeme první, to jsem nečekala. Hrálo se mi opravdu dobře,“ zhodnotila úspěch Froňková.

 Zápas o třetí místo si pohlídal Petr Vavrovič s Blaňkou Froňkovou, kteří tak dovršili úspěch domácích. „Turnaj hodnotím pozitivně, protože na domácí půdě chceš být vždycky vysoko, což se tentokrát povedlo. Je ale škoda, že se na poslední chvíli odhlásilo z turnaje tolik týmů,“ pronesl bronzový Vavrovič.

Výsledky:

1.
Kateřina Froňková (PC Sokol Lipník)
Petr Morávek (PC Sokol Lipník)
2.
Jindřich Kauca (PC Kolová)
Petr Fafek (PC Sokol Lipník)
3.
Blanka Froňková (PC Sokol Lipník)
Petr Vavrovič ml. (PC Sokol Lipník)