Poslední letošní prestige vyhráli domácí Krassa s Kuchlerem

Poslední letošní prestige vyhráli domácí Krassa s Kuchlerem

Cheb – Roman Krassa a Josef Kuchler opanovali poslední letošní prestige Grand Prix Egrensis v Chebu. V propršeném finále jejich jízdu za celkovým triumfem nedokázali zastavit ani Siniša Radojčič s Miroslavem Janíkem. Třetí místo vybojoval Zdeněk Šedivý spolu s Miroslavem Řehořem. Řada favorizovaných týmů z Chebu tentokrát odjížděla předčasně.

Turnaj v tomto roce bohužel potkala absolutní nepřízeň počasí. Vedle starosty Petra Navrátila, který přivítal přítomných 44 z původních 53 nahlášených týmů, se ke slovu přihlásil zejména déšť. Ten čtyřkolového švýcara doprovázel ještě s přestávkami, vyřazovací část už poctil trvalou přítomností, jen jeho intenzita se měnila.

Pořadatelé včele s  Petrem Žehrou se snažili, co jim síly stačily – během hry byla k dispozici polévka, k obědu vepřový nebo kuřecí steak se zeleninovým salátem i obsluha hospody byla přívětivá. Přítomní se mohli mezi hrami schovat pod obrovskými slunečníky a dokonce i teplomet byl k dispozici. Na pořadatelské službě ani na zázemí se nedala najít jediná kaňka. Jen to pěkné počasí organizátoři nedokázali zajistit.

Bohužel se deštěm rozmočený terén podepsal na výsledcích mnoha týmů a většina papírových favoritů se do postoupivší 16 ani nepodívala. Až na výjimku slavily úspěch týmy, které preferovaly “koulení” před střelbou. Turnaj od rána poměrně odsýpal, díky čemuž se dohrálo krátce po setmění.

img_0043

V prvním semifinále proti sobě stanuly týmy Krassy a Volence, druhý duel nabídl urputný souboj mezi dvojicemi v čele s Šedivým a Radojčičem. Jak bývá standardem, hrálo se už bez časového limitu.

Krassova dvojice dokázala zvítězit během necelé hodiny hry. Souběžně se odehrály i veškeré dohrávky 5-16, takže se hráči mohli schovat minimálně do sucha. Zbývající dvojice si zápas “užívaly” po další přibližně hodinu a půl.  Oba týmy vytrvale nahazovaly košonek do šera do vzdálenosti téměř deseti metrů a systematicky se střídaly ve víceméně jednobodovém zisku. Následně se jury dohodla, že po souhlasu všech hrajících, přesune hráče na osvětlené hřiště. To už byli přítomni jen pořadatelé, rozhodčí, delegát a zbývající semifinalisté, kteří trpělivě sledovali, jak se nakonec do finále probojovali Radojčič s Janíkem.

Finále pak bylo jednoznačnou záležitostí Krassy a Kuchlera, kteří pestrou útočnou hrou zvítězili 13:5. Na výsledku utkání o třetí místo se pak projevila únava dua Volenec-Michovská, kteří na zápas o bronz čekali téměř dvě hodiny a Šedivému s Řehořem podlehli 8:13.

Kolem půl deváté večer, kdy na chvilku přestalo pršet, proběhlo dekorování vítězů, předání pohárů, prize money a poslední mohykáni pétanque se rozjeli ke svým domovům.

dsc_8108

Výsledky:

1.
Roman Krassa (PC Egrensis)
Josef Kuchler (PC Egrensis)

2.
Siniša Radojčič (PC Egrensis)
Miroslav Janík (PPA Pozorka)

3.        
Zdeněk Šedivý (Frapeco)
Miroslav Řehoř (Frapeco)

1 komentář

Přidej komentář