Sezonu v Litovli uzavřeli vítězstvím Fafek, Kauca a Vavrovič

Sezonu v Litovli uzavřeli vítězstvím Fafek, Kauca a Vavrovič

Litovel – Necelých třicet trojic vážilo cestu na tradiční turnaj Top Klip. Jednoho z posledních turnajů sezóny se zúčastnili kromě domácích hráček a hráčů také přátelé z Polska. Ti se rozhodně neztratili a skončili na stupních vítězů. Z vítězství se radoval nejvýše nasazený tým Petra Fafka, Jindřicha Kauci a Petra Vavroviče ml. 

Vzhledem k pokročilému termínu se hrál čtyřkolový švýcar s postupem do čtvrtfinále. Další pořadí se dohrávalo ve skupinách po 4 týmech. Výhodou celého areálu v Litovli je celkové osvětlení, takže se v pohodě mohlo vše dohrát. Počasí docela přálo, přes den vysvitlo i sluníčko, takže se hrál poměrně slušný pétanque. Ostatně náhodní kolemjdoucí, kteří se zastavovali a se zaujetím sledovali souboje, měli možnost zhlédnout několik současných i dřívějších reprezentantů, včetně čerstvých navrátilců z mistrovství Evropy seniorů a juniorů v Monaku.

Základní část zvládl nejlépe polsko-český tým Maciej Żłobiński-Pawel Matejek-Ivo Michálek, který ve 4. kole porazil první nasazené trio Fafek-Kauca-Vavrovič. Prorocká slova o tom, že se týmy ještě potkají, se vyplnila a oba triplety se střetly ve finále, kde byl tentokrát přesnější a lepší tým složený z borců Lipníka a Kolové. Bronz vybojoval čistě polský tým Swiech-Teufel-Żądło, když porazil neregistrovanou Romanu Láníčkovou, kterou doplnili Martin Pírek a Petr Juráň.

Na nejlepších třináct týmů čekaly po skončení turnaje věcné ceny, pro nejlepší tři triplety pořadatelé připravili i prize money. Zvláštní cenu si odvezla i nejmladší účastnice turnaje Kateřina Froňková z Lipníka. Šlo o povedený a pohodový podzimní turnaj, za který si pořadatelé z Klipu Litovel zaslouží dík.

litovelvwinners

Výsledky:

1.
Petr Fafek (PC Sokol Lipník)
Petr Vavrovič mladší (PC Sokol Lipník)
Jindřich Kauca (PC Kolová)

2.
Ivo Michálek (Carreau Brno)
Maciej Żłobiński (Polsko)
Pawel Matejek (Polsko)

3.
Łukasz Święch (Polsko)
Rafał Teufel (Polsko)
Dawid Żądło (Polsko)

Žádné komentáře

Přidej komentář