Brněnští nováčci všem vypálili rybník a vybojovali kapry

Brněnští nováčci všem vypálili rybník a vybojovali kapry

Brno – Poslední žebříčkový brněnský turnaj se odehrál ve Slatině. Fishing Cupu, který volně kloubí pétanque s rybařinou, se zúčastnily především moravské triplety, ale nechyběli ani hráči z Čech či ze Slovenska. Kapry za první místo nakonec ulovili domácí hráči z Brna vedení Petrem Janíkem.

Týmy nastupovaly do sobotního souboje za chladného a větrného počasí. Jejich cílem bylo získat kapry, kteří tentokrát nahrazovali medaile. Nebylo tak jisté, zda budou mít v tomto turnaji navrch pétanqueři, nebo rybáři. Ve velké pohodě začínalo první kolo švýcara, kde povětšinou zvítězili favorité. I další kola pokračovala víceméně podle předpokladů, a tak se ve čtvrtfinále ocitly celkem očekávané týmy.

Ale abych nepředbíhal, pořadatelé se během turnaje více než snažili, aby bylo o promrzlé hráče postaráno a aby se měli kde zahřát. Po krátké pauze po základních kolech nastoupilo šestnáct týmů do vyřazovacích bojů. Všichni se snažili hrát co nejlépe, jelikož věděli, že v případě dvou výher si zahrají semifinále v teple připravené stodoly. Ti, kteří prohráli se povětšinou rozhodli nedohrávat, protože teplo opravdu nebylo.

V kamny vytopené stodole se v mezinárodním utkání střetli domácí brněnští pétanqueři se slovenskými účastníky. V druhém zápase bojovali Krumsínští a Pavel Král proti nejvýše nasazenému týmu Vavrovič-Kauca-Froněk. Po velice dramatických duelech se do finále probojovali domácí a hráči z Čech. Všichni nejspíše čekali, že Brňané nebudou mít proti zkušené trojici šanci, ale opak se stal pravdou. Nečekanými vítězi se stali slatinský Petr Janík a jeho spoluhráči z Orla Řečkovice Jakub Cimala a Milan Zajdák, kteří za celý den poznali pouze jedinou porážku. Souboj o třetí místo nakonec vyhrála Morava v zastoupení Miroslava Krpce, Miloslava Pánka a Pavla Krále.

Výsledky:

1.
Petr Janík (Slope Brno)
Jakub Cimala (KP Orel Řečkovice)
Milan Zajdák (KP Orel Řečkovice)

2.
Petr Vavrovič mladší (PC Sokol Lipník)
Jindřich Kauca (PC Kolová)
Jiří Froněk (CdP Loděnice)

3.
Miroslav Krpec (Hrode Krumsín)
Miloslav Pánek (Hrode Krumsín)
Pavel Král (Fenyx Adamov)

Žádné komentáře

Přidej komentář