Přimrzlé koule roztály v rukou Saharských

Přimrzlé koule roztály v rukou Saharských

Ořech – V sobotu třetího prosince svítil v termínovce jediný turnaj – Přimrzlé koule. Počasí nezklamalo a koule přimrzlé opravdu byly. Na kost zmrzlý byl i terén, ale příjemná atmosféra a sluníčko zahřály každého z 36 dvojic, které na turnaj dorazily. Se zimou, terénem a soupeři si nejlépe poradila dvojice Milan Mikyška a Miloš Přibyl.

Rtuť teploměru pod nulou a ranní tma neodradila 72 hráčů, kteří budíka nezaklapli a radši si oblékli několik vrstev teplého oblečení a vyrazili do Ořechu. Vzhledem k brzkému stmívání a teplotním podmínkám organizátoři zvolili systém tříkolového švýcara s postupem do KO8. Týmy na 9.-16.  místě pak hrály KO druhé osmičky a ostatní dohrávali ve skupinách po čtyřech. Systém nedával moc prostoru na zavahání a zmrzlý terén si místami spíš hrál s hráči, než aby hráči hráli na něm. A tak si spousta favoritů vylámala zuby dřív, než se stihla do vyřazovacích bojů dostat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mezi nejlepší 4 týmy se dostali všichni hráči Sahary Vědomice, kteří se na turnaj dostavili, a to možná právě proto, že je ta Sahara hřála a jejich koule až tak přimrzlé nebyly, kdoví. V prvním semifinále se potkaly dvě čistě Saharské dvojice – manželé Demčíkovi proti Milanovi Mikyškovi s Milošem Přibylem. Právě druhá jmenovaná dvojice byla úspěšnější a tak se mohla těšit na finále. Soupeřem jim měl být vítěz utkáni Beranová-Morávek proti Škorničková-Čihák. Kostomlatsko-lipnické duo Jaroslavy Škorničkové s Josefem Čihákem bylo úspěšnější a těsně před západem sluníčka se vrhlo na finálový boj.

Finále bylo napínavé a za povzbuzovaní diváků v něm v posledním náhozu zvítězilo čistě chlapské duo Saharáků. Vědomická dvojice pak triumfovala i v zápasu o třetí místo, kde manželé Demčíkovi porazili Pavlu Beranovou s Petrem Morávkem, na které zbyla bramborová medaile.

Výsledky:

1.
Milan Mikyška (SK Sahara Vědomice)
Miloš Přibyl (SK Sahara Vědomice)

2.
Jaroslava Škorníčková (Sokol Kostomlaty)
Josef Čihák (PCP Lipník)

3.
Jiřina Demčíková (SK Sahara Vědomice)
Milan Demčík (SK Sahara Vědomice)

foto: Alena Vaníčková

Žádné komentáře

Přidej komentář