Vítězi Pražského poháru se stali mimopražští

Vítězi Pražského poháru se stali mimopražští

Praha – Hráči Pražského poháru pétanque oslavili v Únětickém pivovaru zakončení již šesté sezóny. Cenu pro vítěze zvedli poprvé nad hlavu trochu paradoxně mimopražští pétanqueři. Letos totiž urvali nejvyšší stupeň hráči z Kladenské záře pod vedením kapitána Jiřího Ježka. Vítězný tým sestával kromě něj z Heleny Valenzové, Lukáše Valenze a Ivy Ježkové.

První ligu letos hrálo 10 mužstev. Mezi prvním a druhým týmem však nebyl po odehrání devíti soutěžních kol prakticky žádný rozdíl. Po rekordní čtvrté trofeji tak sahal tým ostřílených „Vlčáků“ 4+1 pod vedením Jakuba Konšela. Ve vzájemném zápasu dokázal Kladno porazit. Klopýtl však hned na úvod soutěže s nevyzpytatelnými Žižkovskými Pepíky Vladimíra Brázdy. Skóre zápasů se tedy přitočilo na stranu Kladenské záře, jelikož prohrála právě jen s 4+1. Pepíci utrpěli porážky dvě a tak se museli spokojit se třetím místem.

Na druhé straně tabulky se pak umístili nováčci nejvyšší soutěže Klub Seniorů Řepy A – Praha 17, kteří dokázali získat jen jedno vítězství. Sestupovat bude patrně také Rodamiento se skórem zápasů dvě vítězství ku sedmi porážkám.

pohar-2
Stejně napínavá jako první soutěž byla letos druhá liga, které se účastnilo 11 mužstev. Možná byla dokonce napínavější. Pouze o skóre zvítězil tým Španielka A pod vedením kapitána Pavla Holoubka nad Klubem Seniorů Řepy C – Praha 17. Třetí místo musela skousnout Grébovka, která měla ambice postoupit do první ligy.

Nedokázali jsme se včas vyrovnat s tvrdým terénem v Řepích. Nakonec jsme se adaptovali, ale to bylo již pozdě a postup se nám i přes výborné výkony rozplynul,“ smutnili hráči Grébovky při vyhlášení soutěže. Odnesli si alespoň medaile za třetí místo.

Samotné slavností vyhlášení proběhlo tradičně v Únětickém pivovaru za hojné účasti hráčů z nejrůznějších týmů. Po dekorování a obdarování vítězů se konalo i přátelské supermele, ve kterém zvítězila Valerie Rybářová ze Španileky B. Ta jako jediná dokázala vyhrát všechna tři večerní utkání.

Pražská soutěž vzkvétá a najdeme v ní již hráče ze všech koutů hlavního města. Nyní je navíc možné těšit se na Superpohár, kterého se mimo jiné účastní dvě pražská mužstva a který proběhne již tuto sobotu 17. prosince v Úněticích.

pohar-3

Žádné komentáře

Přidej komentář