Čechám se podařil vyhrát i druhý Trial

Čechám se podařil vyhrát i druhý Trial

Brno – Nezastavila je namrzlá dálnice ani žádný ze zbylých týmů. České trio Slobodová-Resl-Vavrovič předvedlo na druhém Trialu sezóny 2016/17 dobrý výkon a slavilo vítězství. Ve finále porazilo moravský tým Šárek Režové a Moosové, které na střelbě doplňoval Jan Michálek a v úvodním zápase jeho otec Ivo. Na stupně vítězů opět dosáhly všechny ze zúčastněných zemí, třetí místo brali slovenští Guliveři. Do celkového vedení se vyhouply Čechy.

Druhé kolo Trialu pořádali Slováci, kteří se svého úkolu zhostili tradičně velmi zodpovědně a připravili pro hráče skvělé podmínky. Ty však rozhodně nepanovaly na pozemních komunikacích, které byly zrána solidně namrzlé a zafoukané sněhem. Do brněnské Slatiny však dorazili naštěstí všichni v pořádku.

Hned v úvodním kole překvapily dva slatinské týmy, které si lehce poradily s favorizovanými Slováky, zatímco jediný tým Carreau prohrál. Jeho sestava byla šitá horkou jehlou. Petra Juráně totiž sklátila horečka, a tak za něj na poslední chvíli zaskočila Šárka Moosová. První utkání odehrál také Ivo Michálek, který zaskakoval za syna Jana, jenž byl teprve na cestě z Prahy.

Prim držel od začátku tým v čele s Veronikou Slobodovou, která se rozstřílela do výborné formy. Na plase jí zdatně konkuroval Jan Resl a univerzál Petr Vavrovič udělal vše, co bylo třeba. Není tedy divu, že prohráli jen jeden zápas a bez problémů postoupili do semifinále. Se čtyřmi výhrami měli postup jistý také Guliveři, o zbylá dvě postupová místa se svedl litý boj.

O pořadí musel rozhodovat rozhoz

Hned čtyři týmy totiž měly po třech výhrách. Smutnými se nakonec staly české týmy manželů Lukášových a Romany Hodboďové, které měly i stejné skóre, a tak musel o pátém a šestém místě rozhodnout dodatečný nához. Ten poslední koulí rozhodl Vojtěch Lukáš ve prospěch týmu Hodboďová-Preuss-Lukáš. Postup mezi čtyřku pak slavily trojice Lampert-Meluš-Štarkbauer a moravský triplet/kvartet Moosová-Režová-Michálek-Michálek.

V semifinále si brněnský tým lehce poradil s Gulivery a Čechy zvládly duel s mladými Slováky. Finále přineslo atraktivní pétanque, ve kterém byli vítězství blíže brněnští hráči. Jenže v předposledním náhozu začarovala Veronika Slobodová, která poslední koulí vytáhla košonka na svojí trojku a vylepšila pozici do poslední hry dne. Tu Resl otevřel přesným plasem a Moravané ho už nedokázali překonat.

Češi tak vyhráli i druhý Trial. V zápase o třetí místo byli úspěšnější Guliveři. Do čela celkového hodnocení se dostaly Čechy, které vedou před druhou Moravou o šest bodů. Poslední Slovensko ztrácí čtyři body na druhou příčku. Do dalších kol je tak stále vše otevřeno.

Výsledky:
1. Čechy – Veronika Slobodová, Jan Resl, Petr Vavrovič mladší
2. Morava – Šárka Moosová, Šárka Režová, Jan Michálek, Ivo Michálek
3. Slovensko – Vladimír Michalka, Anton Majerčík, Peter Fratrič
4. Slovensko – Martin Lampert, Matej Meluš, Štarkbauer
5. Čechy – Romana Hodboďová, Michal Preuss, Vojtěch Lukáš
6. Čechy – Jana Lukášová, Petr Lukáš, Markéta Palicová
7. Morava – Petr Janík, Jaroslav Hvížď, Horčica
8. Morava – Jarmila Rylichová, Jan Kalvoda, Jiří Gargulák
9. Slovensko – Michal Stano, Peter Sedláček, Michal Dzúrik

Celkové pořadí:
1. Čechy – 42 bodů
2. Morava – 36 bodů
3. Slovensko – 32 bodů

 

Žádné komentáře

Přidej komentář