Zpátky do minulosti I.

Zpátky do minulosti I.

„A proč vlastně píšete u Luboše Šlapanského to starší? Copak on hraje i nějaký jiný?“ zeptal se mě jednou kdosi na turnaji. „Jasně, jeho syn hrával a byl mimochodem mistr České republiky v mixech,“ odpověděl jsem pobaveně a uvědomil si, jak se za několik let řady pétanquerů proměnily. Pro mladé hráče už je jméno Jean Mari jen jakási legenda o Francouzovi, který v dávných letech vyhrával jeden český turnaj za druhým. Další si nikdy nezahráli Golden Boules v pražské jízdárně, nikdy nebyli na Smrčku nebo v Daňkovicích a neví, co za soutěž byl Zemský pohár, kde se střetávala elita českého pétanque.

To vše mě, relativně mladého hráče, leč přesto celkem pamětníka počátků pétanque v Čechách, inspirovalo k prohledání fotoarchivu a výběru zajímavých fotografií z dob minulých, kdy byl – mimo jiné – Jirka Korešů jen o necelou hlavu vyšší než já. Tož vzhůru do pravěku!

P.S. Plánujeme vydání i dalších fotogalerií z minulosti. Kdo by se chtěl o své záběry podělit, posílejte je na mailovou adresu petanquer@petanquer.cz, děkujeme!

Žádné komentáře

Přidej komentář