Čechám se v Trialu podařil zlatý hattrick

Čechám se v Trialu podařil zlatý hattrick

Brno – Čechy opanovaly i třetí Trial sezóny 2016-2017. Tentokrát uspěl triplet O.Preuss-Vokrouhlíková-Hodboďová, kterému štěstí na zimních soutěžích dříve nepřálo. Na třetím místě navíc doplnili český úspěch manželé Lukášovi s Michalem Preussem. Mezi „západní“ týmy se včlenila stříbrná Morava reprezentovaná triem Režová-Kaplánek-Pírek.  Čechy tak upevnily celkové vedení.  

Třetí kolo Trialu pořádaly Čechy a přes lehké zdržení na začátku vše probíhalo jako po másle. Od počátku se vedly velmi vyrovnané bitvy a žádný tým ostatní předvedenou hrou výrazně nepřevyšoval. Tedy snad s výjimkou moravského tripletu budoucích finalistů. Fana Kaplánek nechyboval a potvrzoval, že kvalitní střelec v pétanque nemá důvod netrefit. Šárka Režová navíc velmi dobře přibližovala a Martin Pírek skvěle „zahrotil“ vždy, když bylo potřeba.  „Mně stačí pořádně zahrát ve dvou náhozech a soupeř nemá šanci,“ smál se Pírek.

Tento tým tedy rozdával kanáry anebo drtivé porážky. Ostatně i budoucí vítězové se před ním museli po marném boji sklonit s výsledkem 13:1. Překvapením byl naopak neúspěch týmu Pavla Vlka, Petra Vavroviče ml. a Veroniky Slobodové, který prohrál důležitá utkání na začátku hracího dne a zlepšenými výsledky z odpoledne se již nedokázal do „čtyřky“ probojovat.

Boj do poslední koule 

Jelikož se odpoledne i parní válec moravského týmu Fany Kaplánka zasekl a ve vyrovnaných zápasech utržil dvě porážky a tím „zapadl“ do průměru ostatních soutěžících, skýtala poslední kola příležitost pro drama.

Tým Ondřeje Preusse měl sice před posledním kolem taktéž již čtyři vítězství na kontě, reálně mu však stále hrozilo, že zůstane před branami finále. Týmů se čtyřmi výhrami totiž nakonec mohlo být pět z devíti účastníků! Navíc musel pražský tým na závěr svést souboj se silnými Slováky pod vedením Marka Soboliče. Obdobnou pozici měl i bratrský tým Michala Preusse s manžely Lukášovými, který v posledním kole zápolil taktéž s ostříleným slovenským tripletem Juraje Valenta.

Pražsko-jablonecký tým vyrovnaný zápas v závěru ztratil. Čistě „POPácké“ družstvo však dokázalo zápas dovést na svou stranu a tak se po sečtení skóre radovaly oba české triplety a před branami semifinále naopak skončil například i tým Petra Juráně.

trial

V prvním semifinále se střetli Moravané s týmem Michala Preusse a s přesnou střelou Františka Kaplánka navázali na dobrou formu z úvodních utkání. Zaslouženě tedy postoupili. Druhé semifinále bylo zajímavější. Slovenský triplet měl českému co vracet. V základní fázi vedl pražský tým pár okamžiků před koncem o 8 bodů. Dostal však hloupou 3 a pak díky skvělé čistící střele v posledním nadlimitním náhoze pětku na srovnání. Slovenský triplet však nezvládl  druhý nadlimitní nához a tak si vítězství na poprvé nedobyl. Snažil se o to však s vervou v druhém vzájemném utkání. Polevil až za stavu 8:0, který by ale vrchlabští hráči patrně chápali jako vcelku vyrovnaný. Měli by také pravdu. Od té doby se totiž již téměř k ničemu Slováci nedostali a tým Ondřeje Preusse zápas otočil.

Finále bylo také nejprve pro Pražany nepříznivě rozjeté. Vynikající střelba Romany Hodboďové a precizní úvodní plasy Věry Vokrouhlíkové však postupně vedly k obratu a nervozitě soupeře. Konec byl kvalitní z obou stran, ale radovaly se Čechy. Jejich radost jen znásobil úspěch druhého zástupce regionu v souboji o třetí místo.

Čechy si tak upevnily vedení v půlce soutěže a na druhou Moravu mají náskok už patnácti bodů. Poslední příčka zatím stále patří Slovákům, ale nic ještě není ztraceno. Zbývají totiž ještě tři kola, to příští se bude konat již za týden.

Výsledky:
1. Čechy – Věra Vokrouhlíková, Romana Hodboďová, Ondřej Preuss
2. Morava – Šárka Režová, Martin Pírek, František Kaplánek
3. Čechy – Jana Lukášová, Petr Lukáš, Michal Preuss
4. Slovensko – Juraj Valent, Peter Sedláček, Dušan Lančarič
5. Morava – Šárka Moosová, Petr Juráň, Jan Michálek, (Dušan Moos)
6. Slovensko – Michal Volárik, Marek Sobolič, Peter Fratrič
7. Čechy – Veronika Slobodová, Pavel Vlk, Petr Vavrovič ml.
8. Slovensko – Anton Majerčík, Vlado Michalka, Zoltán Majoroš
9. Morava – Jan Mikel, Vojtěch Horčica, František Stacke

Celkové pořadí:
1. Čechy – 68 bodů
2. Morava – 53 bodů
3. Slovensko – 44 bodů

 

Žádné komentáře

Přidej komentář