Nedobytný Lipník opět opanovali domácí Petři

Nedobytný Lipník opět opanovali domácí Petři

Lipník – Lipničtí petanqueři navázali na loňská domácí vítězství triumfem na Jarních lipnických koulích. Tentokrát vystoupal nejvýše triplet  Petrů – Vavroviče ml., Morávka a Fafka. Na druhém místě se umístili manželé Demčíkovi s Alenou Korešovou. Svoji formu potvrdili třetím místem Jana Fafková, Sylva Mandíková a Petr Vavrovič st., kteří stupně vítězů vybojovali nad týmem Jakuba Konšela, Lukáše Michaličky a Vojtěcha Bílka.

První lipnický turnaj byl dlouho dopředu plně obsazen, špatná  předpověď počasí však na poslední chvíli spoustu hráčů odradila. Nakonec do Lipníku přijelo 43 týmů, které si zahrály čtyři kola švýcara o postup mezi nejlepších šestnáct. Pro neustávající déšť pořadatel rozhodl, že dohrávat se bude jen čtyřka. Během dne došlo kvůli přívalovému dešti dokonce ke krátkému přerušení turnaje.

Po propršené noci, která udělala z lipnického areálu pomalu koupaliště, měli pořadatelé co dělat, aby zprovoznili potřebná hřiště. Nakonec se začalo podle plánu, ale někteří hráči navrhovali přejmenovat turnaj z Jarních lipnických koulí na Extrémní lipnické koule. Podmáčený povrch stejně jako v Ořechu spíše nahrával plaserům. Do šestnáctky se  neprobojoval favorizovaný tým Jindřicha Kauci s Jiřím Korešem a Janem Reslem. Před branami šestnáctky zůstal překvapivě i vrchlabský triplet Lubomíra Srnského. V osmifinále pak například tým Demčíkových zastavil vrchlabské borce Bílka, Maška s Šebka a budoucí vítězové vystavili stopku manželům Mrázkovým s Jiřím Froňkem, kterým tak oplatili jedinou prohru ze základní části.

V semifinále se nakonec utkal do té doby neporažený tým Sylvy Mandíkové proti trojici Milana Demčíka, který vyzněl lépe pro Vědomické s Alenou Korešovou. V druhém semifinále měl zpočátku navrch tým Jakuba Konšela, ale lipničtí Petrové šli svojí trpělivou hrou bod za bodem pro další domácí finále. Tam si pak poradili i s týmem Milana Demčíka, který v průběhu zápasu všechny bavil hláškami: „Býval jsem lepší…“, přestože jeho plasy byly neustále nalepené na košonku.

Souboj o třetí místo nakonec po vlažném začátku a následném obratu vyzněl lépe pro další lipnický tým v čele se Sylvou Mandíkovou. Na Jakuba Konšela, Lukáše Michaličku a Vojtěcha Bílka tak zůstala nepopulární brambora.

„Všem zúčastněným děkuji, že vydrželi, a těm, kteří to zažili hlavně pevné zdraví,“ poblahopřál na rozloučenou Petr Fafek.

Výsledky:

1.
Petr Vavrovič ml. (PC Sokol Lipník)
Petr Morávek (PC Sokol Lipník)
Petr Fafek (PC Sokol Lipník)

2.
Milan Demčík (SK Sahara Vědomice)
Jiřina Demčíková (SK Sahara Vědomice)
Alena Korešová (HAVAJ CB)

3.
Sylva Mandíková (PCP Lipník)
Jana  Fafková (PC Sokol Lipník)
Petr Vavrovič (PC Sokol Lipník)

Foto: Tomáš Klír

Žádné komentáře

Přidej komentář