Prosluněného Nakashi Cupu se zmocnili Pražané

Prosluněného Nakashi Cupu se zmocnili Pražané

Loděnice Plný počet 57 dvojic bojoval o putovní pohár Nakashi Cupu, jenž byl prvním loděnickým turnajem v rámci Central Bohemia Cupu v letošním roce. Nejlépe si se soupeři poradili Michal Preuss s Pavlem Vlkem (POP Praha), kteří otočili večerní finále proti dvojici Radoušová-Konšel. V zápase o třetí místo bylo úspěšnější duo zrzek Demčíková-Tomášková.

Nebe a dudy. Asi tak bychom mohli porovnat povětrnostní podmínky na turnajích v Loděnici a v Lipníku týden předtím. I sedm dní po lipnickém turnaji byly v rozhovorech patrné dozvuky tamějšího šíleného počasí. Zdravíme tak alespoň na dálku manžele Fafkovy, kteří tentokrát nedobrovolně nahradili koule antibiotiky.

To v Loděnici probíhala celodenní kúra vitamínem D. Možnost vychutnat si sluníčko byla především před druhým kolem, kdy se pauza protáhla na poctivých 40 minut, když se dvě verze excelu nainstalované na jednom počítači nechtěly mezi sebou dohodnout a odmítaly spustit makra pro vylosování dalšího kola. Později už byla jedna verze z počítače pryč a mohlo se vesele pokračovat dál.

Čtyři týmy nepoznaly ve čtyřkolovém švýcaru porážku, nejvíce buchholzových bodů pak nasbíralo vrchlabské duo Srnský-Brázda. Postupová šestnáctka se skládala vesměs z hráčů horní části startovní listiny. Dobrým výkonem se prezentovala dvojice Zikmunda-Müller z nového nymburského klubu PC Mimo Done, která vystoupala v pořadí po švýcaru na sedmé místo.

V prvním semifinále se setkaly týmy, které za sebou měly těžké a napínavé čtvrtfinále. Zatímco Preuss s Vlkem v něm udělali čáru přes rozpočet silné dvojici Koreš-Fuksa, Demčíková s Tomáškovou vystřílely z turnaje vítěze švýcara. V semifinále již ale úspěšnost děvčat poklesla a Pražané tak vyhlíželi soupeře pro finále po jasném výsledku 13:3.

V druhém semifinále porazil Jakub Konšel s Janou Radoušovou duo vědomických Milanů Demčíka s Kulhánkem poměrem 13:7.

V zápase o třetí místo v částečně rodinném souboji zvítězila nad Milany dvojice zrzavých dam, které si tak odvážely medaile a prize money. Pro Jiřinu to byla po Lipníku druhá bedna v řadě.

Finále začala lépe dvojice Radoušová-Konšel, dobrými plasy a neomylnou střelbou stoupal její kolíček postupně až na skóre 8:2. Tam se ale stroj zasekl a Preuss s Vlkem začali postupně střádat bodíky na své straně počítadla. Nepříliš takticky dorovnali až na stav 8:8, kde se následně zápas rozhodl. Konšel již měl poslední tři koule náhozu, jenže záchranářský „devant de boule,“ neboli opření o soupeřovu kouli, dosti znesnadnil myšlenky na vyšší počet dohozených bodů. Konšel se rozhodl jít do risku, jenže bodovací prostor opustila pouze vlastní koule. Zásluhou nepovedených plasů pak spadla Preussovi s Vlkem do klína rovnou trojka. Po následném vyházení se na první kouli Pavla Vlka se již podávaly ruce, aniž by bylo nutné dohodit třináctý bod.

Jakubovi se tak vybavil totožný konec loňského Nakashi Cupu, kde Habásko s Korešem proti nim otočili finále ze stavu 8:0 na 10:13. Tentokrát u toho byl Michal Preuss, který navázal na své vítězství na tomto turnaji před třemi lety.

Výsledky:

1.
Michal Preuss (POP Praha)
Pavel Vlk (POP Praha)

2.
Jakub Konšel (POP Praha)
Jana Radoušová (PK OSIKA)

3.
Jiřina Demčíková (SK Sahara Vědomice)
Dana Tomášková (UBU – United Balls of Únětice)

Foto: Vladimír Brázda

 

Žádné komentáře

Přidej komentář