Sezónu na Moravě odstartovaly Beraní koule

Sezónu na Moravě odstartovaly Beraní koule

Albrechtice – Zatímco v Čechách sezóna pod otevřeným nebem začala již před dvěma týdny, na Moravě, respektive ve Slezsku odstartovala až sobotními Beraními koulemi. V tradičně beznadějně naplněném turnaji se z první letošní výhry mohli radovat Ivo Michálek s Františkem Kaplánkem, kteří ve finále těsně porazili Hanu Šrubařovou s Radkem Skopalem. Bronz vydolovali místní Václav Valík s Vojtěchem Žiakem.

Po větrném pátku přivítalo hráče možná až nečekaně dobré počasí, takže se dá říct, že se pořadatelům jeho objednávka opět povedla. Už od začátku ale turnaj probíhal v rozlučkové atmosféře. Jaroslav Ševčík totiž prodává svou proslulou „Miczku“ a na dalším turnaji se už bude o pétanquery starat někdo jiný. Po krátkém poděkování za všechno, co pro hráče Ševčík celé ty roky dělal, se začalo hned hrát.

Tentokrát byl zvolen systém čtyřkolového švýcara s postupem do šestnáctky, kam nakonec také postoupila i většina favoritů. Po skončení základní části čekal na všechny výborný oběd. Některým dokonce zbyl čas i na odreagování v šipkařském koutku.

Pak už ale nastal litý boj o poháry, až se nakonec po dvou zápasech a několika hodinách vykrystalizovala semifinálová čtyřka. Mezi favorizovanými týmy, jako byl například i dublet Skopal-Šrubařová, se objevilo i mírné překvapení turnaje – Lenka Konšelová s Pavlem Burešem. Jenže již zmíněný olomoucko-brněnský dublet složený pár dní před turnajem nepřipustil další překvapení a postoupil do finále. Druhým finálovým účastníkem se stal tým Františka Kaplánka a Iva Michálka, kteří si v souběžně hraném utkání poradili s domácí dvojicí Valík-Žiak.

Oba týmy v průběhu finále ukázaly, že o titul v Albrechticích bojují zaslouženě. Po dlouhé přetahované podporované i početným publikem to však už vypadalo, jako by to Františka Kaplánka přestalo bavit. Jeho krásné „káčko“ a poté rozhodující střela jeho týmového partnera však nakonec rozhodly o záhadě prvního moravského vítěze letní sezóny 2017.

Výsledky:

1.
Ivo Michálek (Carreau Brno)
František Kaplánek (Hrode Krumsín)

2.
Hana Šrubařová (Carreau Brno)
Radek Skopal (Kulový blesk Olomouc)

3.
Václav Valík (PAK Albrechtice)
Vojtěch Žiak (PAK Albrechtice)

Foto: Ivo Michálek

Žádné komentáře

Přidej komentář