Kaplánek ve Valšovicích zkompletoval hattrick

Kaplánek ve Valšovicích zkompletoval hattrick

Valšovice „Kam přijedu, tam vyhraju!“ zdá se být pro letošek heslem Františka Kaplánka, který ve Valšovicích vyhrál již třetí turnaj v sezoně. Žádný jiný v tomto roce prozatím nenavštívil. K poslednímu triumfu mu pomohli Jana Rozsypalová a Radek Skopal, s nimiž se z vítězství radoval již loni. Druhé skončilo trio Charvát-Juráň-Grepl a třetí byl krumsínský tým bratrů Krpců s Robertem Janečkem, přesně se tak naplnilo papírové nasazení turnaje. 

Po skandinávském počasí z Vojnova Městce hráči do Valšovic dorazili vybavení několika vrstvami teplého oblečení a plní obav, jelikož celotýdenní republikový déšť nepředstavoval zrovna optimální vyhlídky. „Jen se nebojte, počasí máme na dnešek objednané,“ uklidňoval přítomné při ranním zahájení prezident valšovického klubu Zbyněk Jakeš. V průběhu dne se ukázalo, že prezident vskutku nikdy nelže, a nad hrací plochou se střídalo pouze sluníčko s mraky bez deště.

Čtyřkolovým švýcarem se do postupivší šestnáctky prokousali vesměs všichni favorité, i když někteří skutečně s odřenýma ušima. Například budoucí finalisté v čele s Janem Charvátem prohráli hned první kolo a do toho druhého měli volný los. Po třetím kole v době oběda se tak Petr Juráň s úsměvem chlubil, že má konečně první opravdovou výhru. Naopak pozdější vítězové nezaváhali v průběhu celého dne.

První semifinále nabídlo souboj Kaplánkova týmu se slavkovským tripletem Braunová-Svoboda-Dvořák a obhájci loňského triumfu v něm rychle ukázali, že to s letošní obhajobou myslí skutečně vážně. V druhém utkání si Charvátův tým poradil s bratry Miroslavem a Františkem Krpocovými, které doplňovala kometa letošní ho ročníku Robert Janeček.

Finále za slušné divácké kulisy začalo vyrovnaně. Brněnský tým překvapil složením sestavy, v níž Juráň plasoval, Charvát střílel a Grepl „vatil“. Za stavu 8:8 nenastalo zemětřesení ani nezačaly z nebe padat trakaře, jak by se mělo stát podle Vrchlabáků, místo toho začal mít Kaplánkův tým navrch. Těsně před západem slunce a již za velice nízké teploty se tak Kaplánek s Janou Rozsypalovou a Radkem Skopalem mohli začít radovat z obhajoby dnes už tradičního moravského turnaje.

Výsledky: 

1.
Jana Rozsypalová (Kulový blesk Olomouc)
Radek Skopal (Kulový blesk Olomouc)
František Kaplánek (Hrode Krumsín)

2.
Jan Charvát (Fenyx Adamov)
Petr Juráň (Carreau Brno)
Jiří Grepl (HraniceVI.-Valšovice)

3.
František Krpec (Hrode Krumsín)
Miroslav Krpec (Hrode Krumsín)
Robert Janeček (Hrode Krumsín)

 

Žádné komentáře

Přidej komentář