Vyrovnané souboje v Extralize nabídly nejedno překvapení

Vyrovnané souboje v Extralize nabídly nejedno překvapení

Na Den vítězství se odehrály první souboje v klubové soutěži. Čtyři utkání nabídla Extraliga, ve které došlo i na překvapení. Carreau Brno totiž padlo na půdě Krumsína a Olomouc doma porazila Valšovice. Extraligový nováček PC Sokol Lipník vyplenil vloni bronzovou Kolovou, když o výhře rozhodl už po druhém kole. Jediné Vrchlabí potvrdilo papírové předpoklady v nelehkém souboji se Stolínem. V 1. lize se třikrát ze šesti utkání remizovalo.

Hrode Krumsín – Carreau Brno (4:2)

„Nemohla jsem dneska ani spát, přeci jen dojede Carreau, to bude těžké utkání,“ pravila domácí reprezentantka Jana Krpcová před zápasem mezi Krumsínem a Brnem, které ale samo sebe do jednoznačné role favorita rozhodně nepasovalo. Hrode totiž nastoupilo v nejsilnější sestavě, zatímco Carreau mimo jiné postrádalo svoji dlouholetou ženskou jedničku Hanu Šrubařovou. Její místo zastoupila Šárka Režová.

Oba týmy s sebou přivezli pekáč buchet a v přátelské, leč vyhecované atmosféře mohl začít první dvojzápas. V něm Ivo a Jan Michálkovi zaskočili Františka Kaplánka s Robertem Janečkem a mladší z Michálků po jednoznačné výhře 13:1 vrátil krumsínskému duu vyřazení z Vojnova Městce. V druhém zápase to naopak vypadalo na jednoduchou výhru domácího tripletu Krpcová-Krpec-Pírek, který se dostal do vedení 8:0, jenže tým Režová-Ferlay-Juráň zamíchal svými pozicemi a postupně srovnal. Utkání dospělo až do stavu 12:12, v napínavé koncovce nakonec domácí vydřeli důležitý bod.

Během druhého kola se do krumsínského areálu postupně sjížděli na kolech další členové Hrode, aby podpořili své hráče. A vskutku, dvojice Krpcová-Kaplánek si doslova namazala na chleba Režovou s Juráněm, kteří na přesný plas i střelu nenašli recept a neudělali ani jeden bod. Z pohledu Carreau tak muselo zabojovat trio Michálků. To uštědřilo týmu Pírek-Pánek-Janeček hned na úvod šestku a zdálo se, že má zápas ve svých rukách, jenže postupně se do jeho hry začala vkrádat nepřesnost a s ní spojená nervozita, která nakonec vygradovala prohrou 8:13.

Carreau tak ztratilo šanci na celkovou výhru, přesto chtělo zabojovat alespoň o remízu, která by na hřišti Krumsína byla rozhodně cenná. Jenže naděje na bod netrvaly příliš dlouho. Ivo a Jan Michálkovi nastoupili k odvetě proti Kaplánkovi s Janečkem, kteří tentokrát předvedli úplně jiný koncert. Kaplánek téměř nemíjel, Janeček spolehlivě přibližoval, zatímco brněnská dvojice ve svých hlavách ještě stála bojovala s průběhem minulého zápasu a nedokázala se dostat do potřebné pohody. Nakonec z toho byl druhý krumsínský kanár. Poslední utkání pak bezpečně vyhráli Juráň-Ferlay-Michálek T., kteří už ale jen regulovali skóre.

Několikanásobní mistři Extraligy tak hned na úvod nového ročníku padli, zatímco hráči v zeleno-bílých pruhovaných dresech prokázali, že v letošní sezóně budou díky své sepjatosti a týmovému duchu hodně těžkým soupeřem a mohou se prát o ty nejvyšší příčky.

Autor: Jan Michálek

 

Kulový blesk Olomouc – SKP Hranice VI.-Valšovice  (4:2)

Regionální derby mezi týmem z Valšovic a Kulovým bleskem nakonec nabídlo jednoznačnější průběh, než bylo možné očekávat. Silná dvojice Jiřího Grepla a Tomáše Kutého hned v úvodu prohrávala 0:8 s Petrem Voňkou a Benjaminem Hildenbrandem a i když nakonec dokázala zápas otočit, bylo jasné, že Valšovičtí to v Olomouci nebudou mít snadné. V trojicích tradiční tým ve složení Lenka Svobodová, Zbyněk Jakeš a Jiří Gratcl už sahal po vítězství, místo toho však přišla prohra hned v dalším náhozu a stav po prvním kolem byl 1:1 na zápasy.

Kolu druhému dominovali hráči Kulového blesku, když nejprve trio Pavel Konečný, Jiří Voňka a Radek Skopal s přehledem přehrálo Grepla s Kutým a Gratclem a následně vyhrála i Jana Konečná s bratrem Jonášem nad Svobodovou a Jakešem.

Skóre 1:3 po čtyřech utkáních dávalo Valšovickým šanci už pouze na remízu. Voňka se Skopalem však tyto naděje rychle uhasili, když zvítězili nad Greplem a Gratclem. Následná výhra na limit trojice Svobodová-Jakeš-Kutý už představovala jen kosmetickou úpravu celkového výsledku na 4:2 pro Olomoucké.

Autor: Jiří Grepl

PC Kolová – PC Sokol Lipník (2:4)

Na své první kolo jel extraligový nováček z Lipníka do Kolové k jedinému zápasu.  Na západ  vyrazili Petrové (Fafek, Vavrovič ml., Vavrovič st. a Morávek). Za tu hezčí polovičku je doplnila jejich nejmladší, ale přesto zkušená hráčka Kateřina Froňková.  V Kolové na ně čekal těžký soupeř – loňský bronzový medailista vedený kapitánem Jindřichem Kaucou a doplněným o Sylvu Mrázkovou, Petra Plucara, Iva Kacerovskéko, Miroslava Beránka a Slavomíra Kratochvíla.

Počasí se ustálilo na deseti stupních a přes zataženou oblohu k radosti všech celý den nepršelo. První zápasy začaly přesně v devět hodin a Lipničtí zvítězili v obou shodně 13:4. Poté se hrály smíšené dvojice, kde Lipník vsadil na osvědčenou dvojici Vavrovič ml.- Froňková proti dvojici Kauca – Mrázková. Na vedlejším hřišti se utkali ostatní mužští zástupci obou týmů. Tento zápas měl ještě rychlejší průběh s konečným skóre 13:1 pro Lipník. Když poté zvítězila i mladá lipeňská dvojice, bylo jasné, že si z Kolové odveze Lipník cenné vítězství. V posledních dvou zápasech měli od začátku navrch domácí, Lipničtí hru sice ještě zdramatizovali, ale zkušení hráči z Kolové si v obou zápasech vítězství pohlídali a stanovili tím konečný výsledek zápasu 4:2 pro Lipník.

Autor: Petr Fafek

1. KPK Vrchlabí – PEK Stolín (4:2)

Tradiční soupeři se po dvou letech utkali opět ve Vrchlabí. V dřívějších setkáních šlo vždy papírově o vyrovnané souboje, letos byl favorit jasný. Vrchlabí je úřadujícím mistrem a také v klasických turnajích se výsledkově jednotlivým hráčům na jaře nadmíru dařilo. Stolín šel do utkání z pozice „nováčka,“ vzhledem k faktu, že na jednu sezónu ochutnal atmosféru v 1. lize. Za Vrchlabí nastoupila téměř kompletní sestava (bez Lukáše Michaličky), za Stolín přijeli bojovat Ježkovi (Jiří, Jiří st. a Iva), Oldřich Mallat a Pavel Vejrek.

Trojice v prvním kole měly jednoznačný průběh ve prospěch domácích, ale myšlenky na klidnou výhru narušovali po celé dopoledne výborně hrající Pavel Vejrek a Oldřich Mallat. Ti ve dvojicích porazili Dana Bílka s Pavlem Maškem poměrem 13:10 a zařídili tak dočasný remízový stav.

Dvě výhry ve druhém kole dostaly Vrchlabí do vedení. Ve třetím tak zbývala ještě jedna výhra k plnému bodovému přídělu, zápasy se nicméně vyvíjely spíše ve prospěch Stolína. Dostat se proti Vrchlabí na osmičku je ale nedobrý nápad, dvojice Venclová-Srnský nakonec vyhrála svůj zápas a zajistila domácím 2 body do tabulky. Mezitím v posledním zápase trojic vystřelil Dan Bílek důležitou kouli a začal se radovat z ukončení zápasu čtyřkou. Jenže na počítadle nebylo 9 bodů, ale 8. To Ježkovi měli 9 bodíků na svém kontě, a když v následujícím náhozu zahráli čtyřku, dokázali tím zkorigovat konečné skóre na 4:2 pro Vrchlabí.

Tabulka:

1. PC Sokol Lipník – 2 b.
2. 1. KPK Vrchlabí – 2 b.
3. Kulový blesk Olomouc – 2 b.
4. Hrode Krumsín – 2 b.
5. Carreau Brno – 0 b.
6. SKP Hranice VI. Valšovice – 0 b.
7. PEK Stolín – 0 b.
8. PC Kolová – 0 b.

1. liga MČR klubů

Taktéž vyrovnané souboje nabídla 1. liga, když polovina soubojů skončila nerozhodně. Po prvním kole jsou šance všech účastníků stále otevřené.

Skupina A

Ve skupině A se představil letošní klubový novic PC LEAP a na úvod dostal lekci od Loděnice, která neprohrála ani zápas. Loděnice předtím ještě remizovala s Osikou a nakročila tak zdárně směrem postupu ze skupiny. Sahara zvládla souboj s rozvíjejícím se týmem z Petank Clubu Praha a je průběžně druhá v tabulce.

PC LEAP – CdP Loděnice 0:6
PK Osika – CdP Loděnice 3:3
SK Sahara Vědomice – Petank Club Praha 4:2

Skupina B

Skupina B nabídla remízu Havlíčkova Brodu s B-týmem Carreau. Překvapivě se trápil POP Praha, když ztratil dva zápasy s mladými juniory ze Stolína a poté remizoval 3:3 s týmem PCP Lipník pod vedením Pepy Čiháka.

AURA Havlíčkův Brod – PC Carreau Brno B 3:3
PCP Lipník – POP Praha 3:3
PEK Stolín B – POP Praha 2:4

 

Žádné komentáře

Přidej komentář