V Chebu zvítězila Osika, v Poděbradech Pražané

V Chebu zvítězila Osika, v Poděbradech Pražané

Starostovo jarní koulení

V krásném prostředí klidové zóny pod Chebským hradem se za slunečného počasí konal 14. ročník Starostova jarního koulení – turnaje pétanque dvojic. 27 dvojic z Čech, Moravy a Německa zahájilo turnaj švýcarem na 4 kola, která jednoznačně ovládla dvojice Jana Radoušová a Jindřich Kauca.

Vyřazovací část turnaje nepřinesla žádná překvapení. Ve finále plném krásných momentů našla doposud suverénní dvojice Radoušová-Kauca přemožitele v plzeňském tandemu Jan Valenz – Václav Mráz. Vítězové vedli v průběhu zápasu až o osm bodů, a ačkoli Jana s Jindrou v závěru zabrali, na rozjeté Plzeňany to již nestačilo. Valenz s Mrázem mohli slavit vítězství 13:7. Třetí místo získali zkušení manželé Demčíkovi z Roudnice. Na domácí dvojici Radojčič-Ziegler zbylo jen čtvrté místo.

Výsledky:

1.
Jan Valenz (PK Osika)
Václav Mráz (PK Osika)

2.
Jana Radoušová (PK Osika)
Jindřich Kauca (PC Kolová)

3.
Jiřina Demčíková (SK Sahara Vědomice)
Milan Demčík (SK Sahara Vědomice)

Autor: Jaroslav Boček

Poděbradka Cup

Koule o víkendu létaly také v poděbradském areálu, kde se odehrál turnaj dvojic Poděbradka Cup. Toho se zúčastnilo celkem 33 dubletů, přičemž téměř polovinu z nich tvořili cizinci ze severu. Hrálo se systémem skupin každý s každým a to pouze do jedenácti bodů, což už není příliš zvykem. Hráči si tak museli dávat pozor na každý obdržený bod.

Turnajem se k vítězství probojovala pražská dvojice Magda Sjögren s Petrem Pilátem, kerá ve finále porazila Jaroslavu Škorničkou s Josefem Čihákem. Bronz připadl Ivanu Šmicovi s Vratislavem Léblem.

Výsledky:

1.
Magda Sjögren (Club Rodamiento)
Petr Pilát (SKP Kulová osma)

2.
Jaroslava Šnorničková (Sokol Kostomlaty)
Josef Čihák (PCP Lipník)

3.
Ivan Šmic (ČPK Poděbrady)
Vratislav Lébl (ČPK Poděbrady)

Žádné komentáře

Přidej komentář