Aprílovou hanáckou prestige vyhráli Konečná, Vavrovič a Michálek

Aprílovou hanáckou prestige vyhráli Konečná, Vavrovič a Michálek

Litovel – Skutečně čtete správně a v titulku chyba není, i když se Hanácký master cup – mix hrál v polovině července, počasí dokonale připomínalo dubnové. Hráči z tašek střídavě vytahovali pláštěnky a opalovací krémy.  S těmito podmínkami se nejlépe vypořádala Jana Konečná, kterou k jejímu prvnímu letošnímu turnajovému triumfu podpořili Petr Vavrovič ml. a Tomáš Michálek

Po letech skromnější účasti se do Litovle sjelo 47 smíšených trojic, které si kromě putovního poháru za vítězství dělaly zálusk zejména na vyhlášené sýry. „Nahoře v sokolovně jsme připravili prostor, kam se můžete schovat před vodou. Uvidíme, kdy nás z hřišť déšť vyženě,“ přivítal ráno s žertem hráče Pavel Bureš st. Předpověď počasí totiž slibovala několik dešťových průtrží, což může být na litovelských hřištích skutečný problém. Nejhorší prognózy se naštěstí nevyplnily a košonky tentokrát neplavaly.

Přesto v průběhu čtyřkolového švýcara několikrát hráče déšť zchladil a vyhnal pod blízké stany. Obrovské štěstí v tomto směru měl první nasazený triplet ve složení Slobodová-Kaplánek-Grepl, který své zápasy odehrával výhradně v čase sucha. „Zatím se nám daří vyhrával hodně rychle a když prší, tak už jsme dávno schovaní vevnitř,“ popsal Kaplánek do té chvíle snadný průchod turnajem jeho týmu.

Nakonec jedni z favoritů nasázeli celkem čtyři kanáry a zaznamenali jedinou prohru s pozdějšími vítězi ve čtvrtfinále. „Několik náhozů dali všech šest koulí bezchybně, to je na české poměry opravdu skvělý výkon, přesto jsem zklamaná, protože nám nevyšel pouze jeden nához a zaplatili jsme za to,“ přiblížila  trpkou porážku Slobodová.

Suverénní postup favoritů

Mezi nejlepších 16 ze základní části postoupily vesměs všechny týmy, od kterých se to očekávalo, a to stejné platilo i pro nejlepší osmičku. Nebylo proto překvapením, že se v semifinále setkaly opravdu kvalitní triplety.

Pozdější vítězové vyzvali Katku Froňkovou s Danou Šplechtovou a Hynkem Vyoralem. Očekávalo se vyrovnané utkání, ale tým kolem Konečné se rychlou trojkou a pětkou dostal do výrazného vedení. Konečný výsledek 13:5 potvrdil poměrně jednoznačný průběh utkání.

Druhé semifinále proti sobě svedlo tradiční rivalské dvojice v podobě manželů Krpcových na jedné straně a Lenky Svobodové se Zbyňkem Jakešem na té druhé. Krpce navíc vydatně podporoval Robert Janeček, což se dá říct i o Jindřichu Kaucovi, jenž hrál s Valšovičáky. Začátek moravské bitvy byl vyrovnaný, nicméně s postupem času se ukazovala zejména přesnější střelecká muška Kauci a Jakeše, kteří i s čerstvou vítězkou ženské kvalifikace Svobodovou postoupili do finále.

Jen nééé další košon!

Úvod finálového klání, již za slušné divácké účasti, nabídlo nekončící vystřelování košonu.„Chápeš Péťo, že na limit prostě nevyhraješ, když žádný není,“ ozvalo se z publika v okamžiku, kdy se zdálo, že v tu chvíli minimálně několikahodinový zápas bude nutné rozhodnout hozením mince. Když košon přestal trefovat dokonce i Kauca, začal se hrát poměrně nervózní a taktický pétanque plný nepřesností i krásných technických hodů. Jakoby diváci sledovali metaforické vyjádření sobotního počasí – jako na houpačce. 13:7 pro Konečnou, Vavroviče a Michálka znamenalo, že se Jana Konečná mohla radovat z letos prvního vyhraného turnaje.

Bronz nakonec získali Krumsíňáci v poměru 13:10 a bylo vidět, že jsou s umístěním rozhodně velice spokojení. Zřejmě tušili, že na ně čekají hodnotné ceny i prize money.

Výsledky:

1.
Jana Konečná (Kulový blesk Olomouc)
Petr Vavrovič ml. (PC Sokol Lipník)
Tomáš Michálek (Carreau Brno)

2.
Lenka Svobodová (SKP Hranice VI.-Valšovice)
Zbyněk Jakeš (SKP Hranice VI.-Valšovice)
Jindřich Kauca (PC Kolová)

3.
Jana Krpcová (Hrode Krumsín)
Miroslav Krpec (Hrode Krumsín)
Robertek Janeček (Hrode Krumsín)

Foto: Pavel Bureš ml.

Žádné komentáře

Přidej komentář