Krumsínští doma Hrodu neudrželi, dovednostní soutěže ovládl Ivo Michálek

Krumsínští doma Hrodu neudrželi, dovednostní soutěže ovládl Ivo Michálek

Krumsín – Jana Konečná s Tomášem Michálkem chytli po zkouškovém období formu, když po vyhrané prestiži v Litovli úřadovali i na tradičním krumsínském turnaji. Hrodu, specifický putovní pohár, získali za pomoci Jiřího Voňky. Největší hvězdou dne se však stal Ivo Michálek, který zvítězil v obou doplňkových soutěžích – o vajíčkového střelce a kbelíkového plaséra, což se doposud nikomu jinému nepodařilo.

„Patnáct let sem jezdím a čekám na výhru. Několikrát jsem stál na bedně, ale ne nejvýš. A když to letos vypadá bledě, tak se štěstím postoupíme z osmého místa a nakonec to vyhrajeme,“ komentoval vítězství Tomáš Michálek, jehož tým měl po čtyřkolovém švýcaru na kontě jen dvě výhry. Postup do čtvrtfinále mu zajistil až buchholz.

Letní regionál už lehce postrádá lesk svých nejslavnějších let, kdy se do malé dědiny na Hané sjížděla celá republika, ale jeho pohodová atmosféra s tradičními uzenými makrelami přetrvávají dále. Tentokrát si Krumsínskou hrodu vybralo ze čtyřlístku sobotních tunajů dvacet trojic, převážně domácích. Zpestření nabídla účast mladých hráčů, například Terezky Moosové či tří vnuků Jiřího Koreše, kteří se přesunuli přímo z tréninkového kempu u Burešů.

Celý turnaj mohl dopadnout jinak, kdyby tým Zbyška Pořízky nezapsal špatně výsledek a provedl následnou kontrolu. Postupový klíč tak byl lehce zmanipulován a možná i díky tomu se z celkového trimfu mohla radovat trojice Konečná-Voňka-Michálek, která ve finále porazila domácí trio Faltýnek-Krpec-Soldán. „Je to pro mě tradiční turnaj. Jezdím sem odmala, tak jsem ráda, že jsem ho vyhrála,“ řekla Jana Konečná.

I třetí místo vybojovali hráči Krumsína, když Krpcová-Pořízka-Kučera zdolali Brňany Jakubkovou, Jakubka a Hodbodě. Jana Krpcová bronzovou příčkou potvrdila formu těsně před odjezdem do francouzského Palavas na velký mezinárodní turnaj žen, kam hned po turnaji zamířila spolu s Janou Radoušovou, Lenkou Svobodovou a Veronikou Slobodovou, aby sbíraly zkušenosti a změřily síly před světovým šampionátem.

Po turnaji samozřejmě nemohly chybět oblíbené dovednostní soutěže. Kbelíkovým plasérem se stane ten, který přehodí vysokou překážku a koulí se strefí do kyblíku. Naopak titulem vajíčkového střelce se může pyšnit jen ten, který koulí postupně sestřelí nejvíce vajíček na trámu. Letos prošel vyřazovacím sítem v obou disciplínách nejdál Ivo Michálek, který tak stanovil nový rekord. Dosud se totiž nikomu jinému nepodařilo v jednom roce ukořistit obě trofeje. „Double! Forma přišla až po turnaji,“ komentoval úspěch Michálek s tím, že je to hozená rukavice pro mládež.

Krumsínský turnaj nabídl bohatou snídani i svačinu, tradiční oběd, věcné ceny pro osmičku, poháry a medaile pro čtverku a dokonce nechyběly ani prize money. pro vítěze byl navíc připraven originální putovní pohár a dort s pétanque tematikou, který pekla Jana Krpcová.

Výsledky:

1.
Jana Konečná (Kulový blesk Olomouc)
Jiří Voňka (Kulový blesk Olomouc)
Tomáš Michálek (Carreau Brno)

2.
David Faltýnek (Hrode Krumsín)
Miroslav Krpec (Hrode Krumsín)
Michal Soldán (Hrode Krumsín)

3.
Jana Krpcová (Hrode Krumsín)
Zbyšek Pořízka (Hrode Krumsín)
Jakub Kučera (Hrode Krumsín)

Autor: Jan Michálek, Ivo Michálek
Foto:
Ivo Michálek

Žádné komentáře

Přidej komentář