Mordová rokle vydala kořist domácím

Mordová rokle vydala kořist domácím

Lipník – Domácí Pavel Pažout a Vladimír Novotný zvítězili v regionálním turnaji O kořist z Mordové rokle. Jak by také ne, když je lehce morbidně nazvaným turnajem provázela Jaroslava Škorničková z neméně dekadentních Kostomlat. Ve finále porazili manžele Chmelařovy spolu s Rubim Gorroněm Lópezem. Bronz ukořistili novopečení veteránští mistry republiky Řehoř-Felčárek, doplnění o Zdeňka Šedivého.

Tradičního turnaje se zúčastnilo 27 trojic a někteří z favoritů byli rychle zamordováni méně favorizovanými triplety. Čtvrtí od konce například skončili loděničtí hráči Vedralová-Mrázek-Nagy a příliš se nedařilo ani zkušenému Pavlu Vlkovi, nezlomnému Ondřeji Preussovi a nováčkovi Vojtěchu Zikmundovi, kteří obsadili až šestnáctou příčku.

Naopak ve formě hrajicí mistři České republiky 55+ Řehoř s Felčárkem mohli dlouho pomýšlet na druhé zlato během dvou týdnů, jenže spolu se Šedivým se nakonec neprobili do finále, a museli se tak spokojit s bronzovými medailemi.

Finále proti sobě svedlo triplety Chmelařová-Chmelař-Gorroño a Škorničková-Pažout-Novotný. Ze zisku mordovské kořisti se nakonec mohli radovat druzí zmínění. „Devět hodin dřiny, ale stálo to za to,“ nesmutnila po prohraném finále Yvetta Chmelařová, pro kterou byla stříbrná pozice zatím jedním z největších úspěchů kariéry.

Výsledky:

1.
Jaroslava Škorničková (Sokol Kostomlaty)
Pavel Pažout (PCP Lipník)
Vladimír Novotný (PCP Lipník)

2.
Yvetta Chmelařová (SKP Kulová osma)
Ivo Chmelař (SKP Kulová osma)
Rubi Gorroño López (PC Sokol Lipník)

3.
Miroslav Řehoř (Frapeco)
Jaroslav Felčárek (Frapeco)
Zdeněk Šedivý  (Frapeco)