Jubilejní 20. Kahan po dvou dekádách snahy uzmul Jurišta

Jubilejní 20. Kahan  po dvou dekádách snahy uzmul Jurišta

Orlová – Jubilejní 20. ročník oblíbeného regionálního turnaje trojic Orlovský Kahan opanovali Jurišta, Kutý a Pírek. Pořadatelé k tomuto výročí  připravili velmi pěkné originální poháry. Kvader uhla si z doprovodného turnaje odvezli manželé Burešovi s domácím Jiřím Ulmanem

Do místního areálu restaurace DEPO se sjelo nakonec celkem 19 trojic z Česka a Polska. Pár dní před turnajem se odhlásily týmy ze Staříče, které sobotu nakonec raději věnovaly sběru hub. Bohužel týmy, co se nestihly přihlásit před nimi, už také měly jiný program. I když letos kapacita turnaje nebyla naplněna, může se směle říci, že méně je někdy více. Atmosféra turnaje byla prostě pohodová, skvělá, takřka rodinná.

Nejlepšími nakonec byli domácí prezident Kamil Jurišta s valšovickým Tomášem Kutým a Martinem Pírkem z Krumsína, kteří si ve vyřazovací části dělali prakticky co chtěli, protože jediné tři body obdrželi ve čtvrtfinále, pak už své soupeře vyprovodili dvěma kanáry.

Nejdříve polský triplet vedený reprezentantem Rafalem Teufelem a ve finále i překvapení turnaje, albrechtické Aničku Poláchovou s jejím bratrem Tondou a Františka Fajmona. Na ty ale spíš dolehla finálová účast, protože ve zbytku dne podávali skvělé výkony na plasu i střele.

V zápase o bronz bylo lepší polské mužstvo, jež si poradilo s domácím Davidem Bačem, kterého doplnili olomoučtí Jana Rozsypalová s Radkem Skopalem.

Nejšťastnějším po turnaji ovšem byl Kamil Jurišta, který dojatě všude prohlašoval: „Dvacet let mi to trvalo, než jsem ten Kahan konečně dobyl, tolik druhých míst a letos to konečně vyšlo!“ Nezbývá než tomuto turnaji popřát další hezkou dvacetiletku. A vypadá to nadějně, protože se místním daří přijímat nové členy a hlavně se vracejí i ti bývalí, kteří ze svého umění očividně nic nezapomněli.

Výsledky:

1.
Kamil Jurišta (TOP Orlová)
Martin Pírek (Hrode Krumsín)
Tomáš Kutý (SKP Hranice VI-Valšovice)

2.
Antonín Polách (PAK Albrechtice
Anna Poláchová (PAK Albrechtice)
František Fajmon (PAK Albrechtice)

3.
Rafał Teufel (Polsko)
Andrzej Antczak (Polsko)
Krzysztof Adamek (Polsko)

Žádné komentáře

Přidej komentář