O titul v Extralize bude bojovat Krumsín, Brno a Sokol Lipník

O titul v Extralize bude bojovat Krumsín, Brno a Sokol Lipník

Brno, StolínV dalším kole Extraligy ztratil Hrode Krumsín bod se Stolínem a nechal se dotáhnout na rozdíl jednoho bodu Brnem a Sokolem Lipník, jenž bodovali naplno. Vrchlabí po dvou sobotních prohrách kleslo ze druhé na čtvrtou příčku a ztrácí naději na obhajobu. Stolín se po dvou remízách odlepil ode dna tabulky a předehnal Valšovice, které mají na kontě pouhopouhý jeden bod.

Třetí kolo MČR klubů mělo výrazněji napovědět o příštím klubovém šampionovi. Tabulku vedli Krumsínští, kteří měli na programu jediný zápas proti domácímu Stolínu. O bod za nimi číhalo Vrchlabí, na které v Brně čekaly náročné souboje proti Lipníku a právě Brnu. Týmy Brna i Lipníku pak ztrácely na čelo sice čtyři body, ale v tu chvíli měly v tabulce o zápas méně a stále tak živily naději na celkový úspěch.

PEK Stolín A – Kulový blesk Olomouc 3:3

Zajímavý souboj se odehrál dopoledne ve Stolíně, kam na jedno utkání přicestovala plná osmičlenná sestava Kulového blesku. Souboj trenéři vs. potenciální hráči espoirs vyzněl výsledkově nerozhodně. Oba týmy si v každém kole připsaly vždy po jedné výhře, remíza 3:3 tak byla zasloužená. Díky výraznější výhře ve druhém kole (13:1 vs. 12:13) se skóre přiklonilo na stranu domácích. Dobrou zprávou pro olomoucké byla alespoň informace, že je Radek Skopal na poslední chvíli nominován na ME do 23 let ve Francii, které se hraje již v nadcházejícím víkendu.

PC Sokol Lipník – 1. KPK Vrchlabí 5:1

Vyzbrojeni nepromokavými bundami a deštníky, setkali se horalové v brněnském nepříjemném počasí s nížinným Lipníkem. Trojice Venclová-Bílek-Mašek jen těsně poměrem 12:13 nedokázala najít recept na (ve svetříku hrajícího) Petra Vavroviče ml. v takřka rodinném týmu s otcem a Kačkou Froňkovou. Srnský s Michaličkou mezitím otočili nepříznivě vyvíjející se duel proti Morávkovi s Fafkem a stav byl tak po prvních zápasech vyrovnaný. Zbylé čtyři zápasy se lámaly až v samotném závěru, kde byli v důležitých momentech silnější pétanqueři z Lipníku a po výhrách 13:11, 11:10, 13:11 a 13:10 slavili nakonec vysoké vítězství v poměru 5:1.

PC Carreau Brno A – SKP Hranice VI. Valšovice 4:2

Pokud chtělo Carreau zůstat v boji o titul, potřebovalo už všechny zbývající utkání vyhrát. První krok k tomu udělalo proti Valšovicím, kde vyhrálo čtyři zápasy jednoznačnými skóre 13:3, 13:1, 13:1 a 13:4. Dařilo se však Jiřímu Greplovi s Petrem Tománkem, kteří nejprve efektním káčkem završili vítězství 13:2 a v posledním dvojzápase vybojovali těsnou výhru 13:12, která už ale pouze zmírnila valšovickou prohru.

PC Carreau Brno A – 1. KPK Vrchlabí 4:2

Pavel Mašek už ve čtvrtek vyzvídal, s jakou ženou Carreau nastoupí a na co se mají připravit. Ve hře byl návrat Hany Šrubařové, další start Šárky Režové či premiéra v áčku pro Veroniku Slobodovou. Ta ale nakonec pomáhala brněnskému béčku a nominována byla Šárka Moosová.

Carreau vsadilo na vítězné sestavy z utkání s Valšovicemi a vyplatilo se. „Zápasy s Vrchlabím jsou vždy velmi prestižní a vyrovnané. Tentokrát nám pomohlo domácí prostředí a možná také nečekaná prohra Vrchlabí s Lipníkem, ze které se soupeři nedokázali plně otřepat a chybovali častěji, než jsme u nich zvyklí,“ řekl Jan Michálek.

PC Sokol Lipník – SKP Hranice VI. Valšovice 4:2

Valšovice stále v soutěži čekaly na dvoubodovou výhru. Dalším pokusem bylo utkání s Lipníkem, který ale nechtěl ztratit naději na celkové vítězství, zvlášť když se finále hraje u nich doma. Petr Fafek s Petrem Vavrovičem st. našli hned v prvním utkání recept na Grepla s Tománkem, trojice Froňková-Morávek-Vavrovič ml. ale prohrála jednoznačně 1:13 se Svobodovou, Jakešem a Kutým.

Stav zůstal nerozhodný i po druhých zápasech a rozhodnout tak mělo třetí kolo, které bylo sestavami totožné s tím prvním. Fafek s Vavrovičem st. porazili Grepla s Tománkem podruhé, a to dokonce ještě výrazněji poměrem 13:4. Tentokrát však zabrala i zbylá lipnická trojice a po výhře 13:9 vybojovala pro svůj tým veledůležité 2 body do celkové tabulky.

PEK Stolín A – Hrode Krumsín 3:3

Rozehraný Stolín doma a Krumsín jedoucí si pro „povinnou“ výhru pro udržení náskoku na čele tabulky. Jistě zajímavá kombinace, která může generovat zajímavé výsledky. A skutečně, tento zápas byl nejdramatičtějším z celého ligového dne. V prvním kole Krumsínští vydřeli výhry dvakrát 13:12. V druhém pak trojice Ježek st.-Vejrek-Vejrek udolala Faltýnka, Janečka a Pírka 13:11, zatímco manželé Ježkovi podlehli s osmičkou Krpcové s Kaplánkem.

V posledních zápasech pak stačilo favoritům vyhrát alespoň jedno utkání. Když získali Stolínští trojice poměrem 13:5, směřovaly všechny zraky na poslední zápas dvojic. Jirka Ježek ml. s Oldou Mallatem nakonec porazili letos úspěšné duo Janeček-Kaplánek nejtěsnějším rozdílem 13:12 a vybojovali pro Stolín druhý bod do tabulky.

Kdo teda vyhraje?

Po prohrách Vrchlabí mohl mít Krumsín slušný náskok dvou bodů do posledního kola. Takto jsou v jednobodovém závěsu hned dva týmy – Sokol Lipník a Brno, přičemž šance mají všechny tři týmy takřka srovnatelné. Brno si zahraje proti Stolínu a Olomouci, Krumsín půjde dopoledne na Vrchlabí a Lipník na Olomouc. Odpoledne se pak odehraje zřejmě klíčový duel mezi Lipníkem a Krumsínem, dá se tedy očekávat drama až do samotného závěru.

Využije Sokol Lipník domácího prostředí, kde je téměř neporazitelný? Bude stačit Krumsínu jednobodový náskok? Nebo vejde v platnost rčení, kdy se dva perou a třetí se směje? Rozuzlení přijde 7. října.

Tabulka:

1. Hrode Krumsín                     – 7 b. (4 zápasy)
2. PC Sokol Lipník                    – 6 b. (4)
3. PC Carreau Brno A               – 6 b. (4)
4. 1. KPK Vrchlabí                     – 5 b. (5)
5. Kulový blesk Olomouc         – 3 b. (4)
6. PEK Stolín A                          – 2 b. (4)
7. SKP Hranice VI. Valšovice   – 1 b. (5)
8. PC Kolová                               – disk.

Žádné komentáře

Přidej komentář