Ve finále v Ořechu zazpíval kanár

Ve finále v Ořechu zazpíval kanár

Ořech Ve druhém ročníku turnaje Golden Prague Cup se z 54 dvojic dařilo nejlépe česko-slovenskému týmu ve složení Jindřich Kauca – Michal Dzúrik. Ve finále nadělili nemilosrdného kanára dvojici Čihák-Škorničková, bronz berou Mrázkovi.

Skupiny na dvě prohry, to bývá mezi regionály výjimka. Na Golden Prague Cup to ale podle Vládi Glasera bude tradice. Ořech je jedna z mála destinací, kde víte, že si vždy máte možnost zahrát proti cizincům. Věrní hráči jako Detlef Schwede či Ingo Wonsack se objevují na tamějších kolbištích již desetiletí, a to včetně typických riflových kalhot či seprané kšiltovky. Některé věci se prostě s časem nemění. Zajímavostí byla i účast celkem pěti Francouzů.

Základními skupinami prošli všichni nejvýše postavení favorité. Na pokraji vyřazení byli pozdější vítězové hned v KO32 proti Martinovi Pírkovi se Zuzkou Malou. Jindřich Kauca již musel v průběhu zápasu střílet košona, zachoval se ale přesně podle motta na svém dresu a zápas společně se svým spoluhráčem otočil na 13:12.

Jednoznačné výsledky završil kanár

O oddechovém pavouku pro Kaucu s Dzúrikem se rozhodně nedalo mluvit. V osmifinále porazili dvojici Morávek-Froňková, další na řadu šel Marhoul s Vorlem. Francouzská dvojice Cidi-Annick mezitím ve čtvrtfinále porazila první nasazené Kaplánka s Froňkem a měla se utkat právě s Kaucou. Tam ale hráči z kolébky pétanque nezopakovali výborný výkon z předchozího zápasu. Bodovali pouze na začátku, pak už je pozdější vítězové kvalitním plasem a střelou nepustili vůbec do zápasu. Zápas ovládli česko-slovenští poměrem 13:2.

V druhém semifinále vycházelo dvojici Čihák-Škorničková proti Mrázkům vše, na co sáhli. Poražení uhráli první body až za stavu 11:0, ale na obrat to nestačilo. V dalším náhozu bylo po zápase s konečným výsledkem taktéž 13:2.

Během finále a bojů o třetí místo se začalo stmívat a došlo i na světla, naštěstí jen na krátkou dobu. Ani jeden ze zápasů netrval moc dlouho. Třetí místo vybojovali oblíbeným výsledkem 13:2 Sylva a Petr Mrázkovi, kteří dali zapomenout výpadku ze semifinále a k bramborové medaili odsoudili francouzskou dvojici.

Ve finále nepustila dvojice Dzúrik-Kauca svého soupeře vůbec do zápasu. Téměř bezchybným plasem i střelou nadělili dvojici Čihák-Škorničková v relativně krátkém čase kanára. Celý turnaj včetně následného vyhodnocení v penzionu skončil v cca 19:30, kdy si dvojice do čtvrtého místa odnesly vkusné poháry a slušné finanční odměny přesně v duchu propozic turnaje.

Výsledky:

1.
Jindřich Kauca (PC Kolová)
Michal Dzúrik (Slovensko)
2.
Jaroslava Škorničková (Sokol Kostomlaty)
Josef Čihák (PCP Lipník)
3.
Petr Mrázek (CdP Loděnice)
Sylva Mrázková (PC Kolová)

Foto a závěr článku: Jindřich Kauca

Žádné komentáře

Přidej komentář