Jarní turnaj bez finále

Jarní turnaj bez finále

Lipník – Podle kalendáře začalo jaro již před dvěma týdny. Pétanqueři ale mají svoje vlastní měřítka, podle nichž lze za první skutečně jarní turnaj letošní sezóny označit tradiční lipnický memoriál Košonek Zdeňka Vavroviče, který se konal v sobotu v Lipníku. O putovní trofej úctyhodných rozměrů se v areálu u fotbalového hřiště utkalo čtyřiapadesát dvojic. Následující rok zůstane doma díky sehrané dvojici Petra Vavroviče mladšího a Petra Morávka, která prošla turnajem bez jediného zaváhání. Ve finále pak zvítězila netypicky kontumací, když její soupeři Miroslav Řehoř se Zdeňkem Šedivým museli z turnaje z rodinných důvodů narychlo odjet. Třetí místo vybojovaly Jiřina Demčíková s Danou Tomáškovou.

Suchá hřiště, hra v tričku a Honza Valenz se neustále natírá opalovacím krémem? Pětikolový švýcar a i hráči bez naděje na postup se neustále usmívají? Neklamná znamení, že jaro konečně doopravdy začalo.

Bez jediné prohry postupovaly do vyřazovací šestnáctky pouze dva týmy. Z druhého místa favorizovaní domácí Vavrovič ml. s Morávkem, z prvního pak devatenáctí nasazení Ondřej a Ladislav Chocholoušovi. “Důležitý je hlavně nepostupovat z prvního místa!”, ujišťoval všechny Lubomír Srnský, obhájce loňského třetího místa, po první prohře ve švýcaru. “Z prvního to vždycky špatně dopadne,” dodával. Bohužel nepočítal s tím, že utrpí prohry dvě a skončí čtvrtý pod čarou, nicméně jeho poznatek se později potvrdil. Vítězové základní části se s turnajem rozloučili hned v šestnáctce, kde narazili na výborně hrající šampióny kategorie 55+ Šedivého s Řehořem.

V prvním semifinále rozdrtili lipničtí Petrové Vavrovič s Morávkem Jiřinu Demčíkovou s Danou Tomáškovou 13:1. V druhém semifinále se místní hráčky Marie Chludilová s Janou Petříkovou utkaly s Mírou Řehořem a Zdeňkem Šedivým. Staly se skokankami turnaje, protože mezi nejlepší čtyřku se probojovaly z původně dvaapadesátého místa na startovní listině. Na zkušené soupeře jim nakonec síly nestačily, favorité zvítězili 13:10. Ti pak ale museli ke svému vlastnímu zklamání z turnaje narychlo odjet a Vavrovič s Morávkem tak zvítězili kontumačně 13:6. V zápase o třetí místo s čistě ženskou účastní zvítězily Tomášková s Demčíkovou.

Výsledky:

1. MÍSTO

Petr Morávek
(PC Sokol Lipník)

Petr Vavrovič mladší
(PC Sokol Lipník)

2. MÍSTO

Miroslav Řehoř
(Frapeco)

Zdeněk Šedivý
(Frapeco)

3. MÍSTO

Jiřina Demčíková
(SK Sahara Vědomice)

Dana Tomášková
(UBU – United Balls of Únětice)

 

 

 

 

 

 

 

 

Jak se vám turnaj líbil?

Organizace
0
Systém
0
Konkurence
0
Prostředí
0
Občerstvení
0
Ceny
0
Průměr
 yasr-loader

Žádné komentáře

Přidej komentář