První máj, pétanque čas

První máj, pétanque čas

Lipník – První máj, lásky čas. Lásky k pétanque, pochopitelně. V Lipníku si v sobotu dalo rande padesát pět dvojic včetně dvanácti švédských, které dávají přednost přesnému carreau před líbáním pod rozkvetlou třešní a tu pravou romantiku pro ně představuje precizně zahrané „devant de boule“. Na tradičním Lipnickém prvomájovém turnaji se nejlépe dařilo domácí dvojici Petrů Fafkovi a Vavrovičovi mladšímu, která i přes jedno zaváhání v základní části dokázala zvítězit v nevídaně napínavém finálovém zápase proti Blance a Danovi Bílkovým. Třetí příčka připadla sehrané dvojici “Démonů” Demčíkových.

Tradiční lipnické prvomájové klání pod taktovkou zkušené ředitelky Pavly Beranové svižně odsýpal. Hrálo se na pět kol s limitem padesát minut a postupem do KO šestnáctky. Hojná zahraniční účast pro hráče představovala vítané zpestření i zajímavou výzvu. Švédské týmy obsadily po švýcaru hned tři z šestnácti postupových míst.

Papíroví favorité Fafek s Vavrovičem ml., loni stříbrní, si tentokrát nehodlali nechat vítězství uniknout. Svoje semifinálové soupeře, Jiřinu a Milana Demčíkovy, nekompromisně smetli s jednoznačným výsledkem 13:1. Nakonec to ale neměli vůbec snadné. Ve finále je čekal soupeř, který dokázal projít celým turnajem bez jediné prohry a nenápadným způsobem nemilosrdně kosil jednoho soupeře za druhým. Blanka Bílková s manželem Danem jsou oba náturou spíše “tiché vody”, ovšem když dojde na pétanque, podemelou kde koho. Ve švýcaru i Fafka s Vavrovičem. Také semifinále proti Daně Šplechtové a Hynku Vyoralovi zvládli s přehledem.

Když se pak oba dublety znovu střetly ve finále, bylo jasné, že ani jeden tým nebude chtít dát svou kůži lacino. Na diváky čekalo velkolepé divadlo, která člověk na regionálu ani nečeká. Blanka, která příliš nehrává, plasovala devět koulí z deseti na košona. Bílkovi se díky tomu dostali do vedení 8:2, jenže Lipník pak začal stahovat.

Peťa s Danem si měnili káčka jak kdysi děti hokejové kartičky. Když už to vypadalo, že jsou domácí v bezvýchodné situaci, Peťa cíleně vystřelil košon. Vrchlabí mohlo zakončít za stavu 10:11, ale Blanka byla krátká a vítězný bod nedohodila. Za napínavého stavu 12:11 se následující nához vyvíjel lépe pro Lipník. Dan se proto pokusil také vystřelit košon, jenže ho jen posunul do prostoru. Poslední kouli naplasoval proti lipnické, Peťa obě vystřelil. V ruce mu zbyly ještě dvě, které bez zaváhání dohodil a výborný zápas za aplausu diváků ukončil. Třetí místo vybojovali Demčíkovi.

Výsledky

1. MÍSTO

Petr Fafek
(PC Sokol Lipník)

Petr Vavrovič ml.
(PC Sokol Lipník)

2. MÍSTO

Blanka Bílková
(1.KPK Vrchlabí)

Daniel Bílek
(1.KPK Vrchlabí)

3. MÍSTO

Jiřina Demčíková
(SK Sahara Vědomice)

Milan Demčík
(SK Sahara Vědomice)

 

 

 

 

 

 

 

Jak se vám turnaj líbil?

Organizace
0
Systém
0
Konkurence
0
Prostředí
0
Občerstvení
0
Ceny
0
Průměr
 yasr-loader

Žádné komentáře

Přidej komentář