Češi stanuli v nabitém rakouském Centrope na bedně

Češi stanuli v nabitém rakouském Centrope na bedně

Illmitz, Rakousko Z početného českého zastoupení mohly být s výsledkem v Rakousku spokojeny pouze dva týmy. Chrudimský Chrupek s Petrem Pilátem vybojoval 16. místo. Triplet Koreš st.-Juráň-Habásko to pak dotáhl až na místo třetí, když v posledním zápase po výborném výkonu přehrál francouzský tým reprezentující výrobce koulí KTK. Vítězem se stal zaslouženě Sven Thill s dvěma francouzskými mladíky, kteří ve finále zdolali nizozemské mistry Evropy 55+.

Korešova trojice prohrála za celý víkend s jediným týmem. Ale dvakrát. Jejich kati nizozemští veteráni nakonec padli až ve finále s francouzským týmem TORO, za který nastupuje i mladý Rakušan Sven Thill. Tahounem vítězů byl však především plasér Yanice Hrou, který v týmu nahradil původně akvizovaného tuniského mistra světa Khaleda Lakhala. Hrou svými krásnými prorotovanými obloučky udržoval všechny střelce po celé Centrope v permanenci.

„Do finále jsme upřímně vstoupili dost špatně. Postupně jsme se zlepšovali, ale pořád to nebylo excelentní. Už jsme byli trochu unavení a připadalo nám, jako bychom hráli v sauně, bylo strašné vedro,“ přibližoval průběh finále sympatický Rakušan Thill.

„Nejtěžší zápas byl ale ten semifinálový proti našim kamarádům z KTK. Dělali jsme chyby, mně se lepila smůla na paty. Zápas měl být dohrán během několika náhozů, ale nakonec jsme museli hodně bojovat. Každopádně jsme si užili skvělý víkend plný kvalitních utkání. Bylo to poprvé, co jsme hráli v tomto složení a rozuměli jsme si moc dobře. Vlastně bylo jednoduché zvítězit, sto týmů je pro mé francouzské spoluhráče malý turnájek,“ smál se s nadsázkou Thill.

Francouzský mančaft KTK budil u středoevropanů nemenší respekt. V zápase o třetí místo je ale skvěle hrající český tým donutil k osudovým chybám. „Za stavu 7:9 jsme posadili kouli na košon. Oni dvakrát promáchli, ale ve střelbě pokračovali dál. Chtěli dostat košona do autu, to se jim ale nepodařilo a my jsme naopak nalepili čtyřku. Peťa šel ještě poslední koulí střílet na káčko za konec,“ popisoval Jirka Koreš st. předposlední nához. Káčko se sice nekonalo, ale hned v dalším náhozu se Francouzi vyházeli na druhé kouli a rovnou podávali ruce, aniž by musel padnout třináctý bod. Češi si tak připsali velmi cenný skalp i slušné body do seriálu Centrope.

Z Česka se za hranice vypravilo na 20 týmů. Ne všem se ale podařilo hladce dorazit, Froňkovic auto muselo po poruše spojky zůstat na rakouské dálnici. Hynek Vyoral zase po problémech s imobilizérem dorazil domů nedobrovolně až v pondělí večer. Společným jmenovatelem se zdálo být „štístko“ Petr Morávek, kterého ostatní řidiči záhy začali odhánět od svých aut.

Pětikolovým švýcarem prošlo do večerní KO32 přesně 5,33 českých týmů. Pouze dva však dokázaly postoupit do nedělního osmifinále. Účast ve čtvrtfinále měli Češi zajištěnou předem, trojice Meduna-Krajánková-Pilát šla totiž na pozdější bronzové medailisty.

Výsledky

Sven Thill
(Rakousko)

Yanice Hrou
(Francie)

Corantin Gervasoni
(Francie)

Martin Bakker
(Nizozemí)

Bert van Dijk
(Nizozemí)

Rajen Koebeer
(Nizozemí)

Jiří Koreš starší
(PC Havaj)

Michal Habásko
(Aura Havlíčkův Brod)

Petr Juráň
(Carreau Brno)

 

 

Jak se vám turnaj líbil?

Organizace
0
Systém
0
Konkurence
0
Prostředí
0
Občerstvení
0
Ceny
0
Průměr
 yasr-loader

Žádné komentáře

Přidej komentář