Extralize po 2. kole vládnou Brno a Vrchlabí

Extralize po 2. kole vládnou Brno a Vrchlabí

Lipník/Krumsín – Obhájce titulu PC Sokol Lipník letos podruhé padl, tentokrát na domácí půdě s Vrchlabím. Horalé se po následující výhře nad Vědomicemi dotáhli v tabulce na Carreau Brno, které ve druhém kole neztratilo ani jeden zápas s PCP Lipník. Hrode Krumsín mezitím doma s přehledem porazil Olomouc a drží v tabulce třetí místo.

Tři zápasy, tři výhry. Taková je bilance už jen dvou neporažených týmů, Carreau Brna a 1. KPK Vrchlabí. Ti spolu změří síly ve Vrchlabí ve třetím kole, které už výrazně napoví, kdo by se mohl stát šampiónem klubové soutěže v roce 2018. Šanci má ještě Krumsín, který zatím prohrál pouze s Brnem.

PC Sokol Lipník – 1. KPK Vrchlabí 9:22

Pět ze šesti čtvrtečních utkání se odehrálo na hřištích PC Sokol Lipník. Hned ranní termín nabídl pikantní souboj dvou posledních klubových mistrů. V jednotlivcích se Krkonošští mohli dostat do vedení, Kateřina Froňková ale dokázala otočit nepříznivý vývoj se zkušenou vrchlabskou posilou Alicí Hančovou a srovnala poměr zápasů na 3:3. Lipničtí pak ale prohráli obě trojice a bylo jasné, že si připíší již druhou prohru. Vrchlabí navíc vyhrálo ještě další dvě dvojice a s přehledem tak zvládlo jeden z klíčových soubojů letošního extraligového ročníku.

PEK Stolín A – SK Sahara Vědomice 20:11

Sahara pod vedením Milana Mikyšky zdolala v květnovém prvním kole překvapivě Sokol Lipník a chtěla jistě pokračovat v rozjetém tempu. Červené světlo jim ale rozsvítil Stolín, který proti nim dokázal vyhrát všechny souboje jednotlivců. Další jedny vyhrané trojice už znamenaly jistotu vítězství pro Východočechy, kteří si tak připsali první bod do tabulky.

SK Sahara Vědomice – 1. KPK Vrchlabí 13:18

Ve Vědomicích se již dlouhá léta hraje MČR jednotlivců. Na jejich výsledcích to ale ve čtvrtek nebylo znát. Dalších šest prohraných zápasů jednotlivců znamenal průběžné vedení pro Vrchlabské 12:0. Jenže pak se Vědomičtí zvedli a dokázali favority porazit v obou trojicích, čímž bylo skóre v podstatě vyrovnané. Bylo jasné, že si bod připíše tým, který vyhraje alespoň dva zápasy dvojic. To se povedlo týmu 1. KPK, který poměrně rychle zvládl dva zápasy 13:0 a 13:3 a mohl si zhluboka oddechnout.

PC Sokol Lipník – PEK Stolín A 19:12

Lipník rozhodně nehodlal dále narušovat svoji pověstnou domácí neporazitelnost. Jednotlivci v pikantním souboji se Stolínem příliš nenapověděli o vítězi, skóre totiž bylo 6:6. To trojice už ano, Lipník je vyhrál 13:3 a 13:9 a bylo jasno. Stolín nicméně ještě zabral a po dvou přesvědčivých výhrách ve dvojicích zkorigoval skóre na 12:19.

PC Carreau Brno A – PCP Lipník 31:0

Carreau cestovalo kvůli jednomu utkání až do Lipníku, aby se střetlo s PCP. Brňané se aklimatizovali po dlouhém cestování více než dobře. Nejblíže byl dílčímu vítězství Antonín Doubrava, který prohrál v jednotlivcích s Ivošem Michálkem o bod poměrem 12:13. Brno, které vyhrálo všechny zápasy tohoto utkání, ukázalo slušnou formu v hlavní části sezóny.

Hrode Krumsín – Kulový blesk Olomouc 24:7

Krumsín se na domácích hřištích a s Fanou v sestavě těžko poráží. O tom se přesvědčil i žlutý mančaft z Olomouce. Jeden ze spolufavoritů soutěže dal základ k vítězství už v jedničkách, po kterém bylo skóre 8:4. Domácí pak zvládli obě trojice poměrem 13:9 a 13:5. Po dvou vyhraných dvojicích ze tří mohl Krumsín slavit celkem pohodové vítězství v poměru 24:7.

Tabulka

EXTRALIGA 2018
POŘADÍ TÝM ZÁPASY SKÓRE BODY
1. Carreau Brno A 3 68:25 3
2. 1.KPK Vrchlabí 3 63:30 3
3. Hrode Krumsín 3 59:34 2
4. Kulový blesk Olomouc 3 42:51 1
5. PC Sokol Lipník 3 42:51 1
6. SK Sahara Vědomice 3 41:52 1
7. PEK Stolín A 3 40:53 1
8. PCP Lipník 3 17:76 0

Žádné komentáře

Přidej komentář