Vavrovič ml. s Fafkem nadělili ve finále v Lipníku kanára

Vavrovič ml. s Fafkem nadělili ve finále v Lipníku kanára

LipníkPo úspěšném mistrovství světa se život v Lipníku navrací do starých kolejí. Děti klokotají po kostkách do školy v Čachovicích, místní se starají o svá hospodářská zvířata a petánkoví Petrové vyhrávají domácí turnaje. Již třetí zářez ze čtyř letošních akcí Sokolu Lipník si na svoji pažbu vyškrábali Petr Vavrovič ml. s Petrem Fafkem, když ve finále nedali čuchnout Daně Tomáškové s Jiřinou Demčíkovou. Třetí místo brali Kateřina Froňková s Vladimírem Brázdou.

Není špatného počasí, je pouze špatně oblečený pétanquer. To minulý sváteční pátek opět platilo, i když trochu naruby. Studené podzimní dny aktivovaly hráče k navlečení několika vrstev oblečení. Když však během slunečného odpoledne vystoupaly teploty ke dvaceti stupňům, byly k vidění nejedny vyhrnuté kalhoty.

Při účasti 51 dvojic se Svatováclavské dukáty hrály čtyřkolovým švýcarem s postupem do KO16, což stačilo akorát všem, kteří měli maximálně jednu prohru. „Nezapomeň tam napsat, že jsem letos už potřetí sedmnáctý,“ čertil se Rubi Gorroňo López odkazujíc na svoji smolnou letošní statistiku. Základní část vyhráli Jan Marhoul s Jiřím Froňkem, hned v osmifinále pro ně ale turnaj skončil po prohře s domácí prezidentkou Pavlou Beranovou a jedinou zahraniční účastnicí Danou Klúčikovou.

Skvělý turnaj odehrála dvojice Tomášková-Demčíková, která bez prohry dokráčela do finále, když v semifinále přehrála Francouze z Petank Clubu Praha Jeana Griffona s Phillipem Vignolem poměrem 13:3. Mezitím domácí Petrové otočili druhé semifinále proti dvojici Froňková-Brázda s pomocí osmičky z 5:8 na 13:8.

Finále mezi dvěma neporaženými týmy pak bylo jednoznačnou záležitostí, 13:0. Diváci i hráči si ale na vyhlášení museli počkat, v suverénně nejdelším utkání dne si třetí místo vybojovala lipnicko-vrchlabská dvojice po výsledku 13:10.

Výsledky

Petr Fafek
(PC Sokol Lipník)

Petr Vavrovič mladší
(PC Sokol Lipník)

Dana Tomášková
(UBU Únětice)

Jiřina Demčíková
(SK Sahara Vědomice)

Kateřina Froňková
(PC Sokol Lipník)

Vladimír Brázda
(1. KPK Vrchlabí)

Foto: Pavel Mazúr, Vladimír Brázda

Žádné komentáře

Přidej komentář