Loděnci dobyli Sasové. Konšel upevnil vedení v žebříčku

Loděnci dobyli Sasové. Konšel upevnil vedení v žebříčku

LoděniceLoni zvítězili naděje českého pétanque Petr Vavrovič ml. a Kateřina Froňková, které doplnil již prověřený borec Jakub Konšel. Letos tato trojice dokráčela opět do finále, kde ji však zastavili němečtí pétanqueři z Drážďan.  Přesto Konšel nemusel smutnit, upevnil své první místo v žebříčku. Třetí místo dokázala získat trojice matadorů Habásko-Koreš J. st.-Koreš J. ml. 

Tradiční turnaj na svou stranu opět přivábil babí léto, podmínky pro hru tak byly více než příznivé. „Sand to vydrží i do Brna na Slatinu,“ prohodil nejeden zkušený sportovec, když dopoledne odhazoval mikinu či bundu na teplém podzimním slunci, které chvílemi až pálilo a nepříjemně svítilo do očí zejména při porte.

Turnaj sice navštívilo poskrovnu pétanquerů z Moravy či Slezska, což bylo mimo jiné způsobeno i probíhajícím mistrovstvím jednotlivců v Itálii. Zato byly k vidění elitní týmy z Drážďan a kvalitní pétanque se hrál již od studeného rána. Do vyřazovacích bojů postoupili jak papíroví favorité, tak i méně zkušené týmy např. z Velimi.

Vyřazovací souboje a finále

Obhájci vítězství si ve čtvrtfinále poměrně snadno poradili s bratry Preussovými a Blankou Froňkovou. „Takže pohár máme vlastně jistý, ale lepší bude, když budou doma dva,“ usmíval se již před zápasem Jiří Froněk, který favorizoval svou dceru nad manželkou a pochvaloval si, že se pořadatelé rozhodli rozdávat poháry až do pátého místa.  Konšelův tým posléze rychle vrátil porážku z úvodních kol Korešům s Habáskem a do finále proklouzl poměrně jednoznačně.

Německý triplet také neponechával nic náhodě a tak se očekávalo pohledné finále. To opět po roce nepostrádalo vysokou sportovní úroveň, ale budoucí vítězové si po celou dobu udržovali dostatečný náskok, aby nakonec mohli pohár radostně zdvihnout nad hlavu. I když vlastně ho stejně zvednout nemohli, neb ho Jakub Konšel opomněl přivézt.

Výsledky

Stefan Lauche
(La Boule Rouge Dresden)

Fethi Aouissi
(La Boule Rouge Dresden)

Stephan Weigel
(La Boule Rouge Dresden)

Kateřina Froňková
(PC Sokol Lipník)

Petr Vavrovič ml.
(PC Sokol Lipník)

Jakub Konšel
(POP Praha)

Jiří Koreš ml.
(HAVAJ ČB)

Jiří Koreš st.
(HAVAJ ČB)

Michal Habásko
(Aura Havlíčkův Brod)

Foto: Jana Lukášová