Statistika nelže. Vrchlabí s Reslem obhájili Jarní lipnické koule

Statistika nelže. Vrchlabí s Reslem obhájili Jarní lipnické koule

LipníkPodaří se Petru Morávkovi udržet primát nejúspěšnějšího hráče turnaje? Bude se opět radovat Vrchlabí?“ Tak končil svojí statistickou analýzu na Facebooku Ivo Michálek a docela se trefil. Vrchlabsko-pražská trojice Bílek D.-Havel-Resl totiž ve finále porazila Petra Morávka, Blanku Froňkovou a Michala Zdobinského jr. Bronz vybojoval jediný mezinárodní tým I. Michálek-Klúčiková-Marcián.

Mnohé ještě teď zamrazí, když si vzpomenou na loňský jarní Lipník. Zima, plískavice, sněžení, hrůza! Několik hráčů na to konto lehlo s nemocí do postele. I proto si ředitelka turnaje vybojovala pro letošní rok posun alespoň o týden. „Modlila jsem se, aby počasí vyšlo. Jinak by to bylo všechno na mě,“ prozradila s nadsázkou Pavla Beranová. Měla šťastnou ruku, sobota byla nejslunečnější den za dlouhé období. Ideální podmínky pro 55 trojic natěšených pétanquerů.

V pětikolovém švýcaru se početně dařilo domácím, kteří měli v šestnáctce hned 5 trojic. Jediná bez prohry byla ale třetí nasazená trojice kapitána Jindry Kaucy. Vítěz švýcara to dotáhl nakonec do osmičky, kde vypadl s týmem Ivo Michálka.

V prvním semifinále vedl Bílkův tým nad Michálkovým dvě hry před koncem 11:6. Další hru ale zaházel a po trojce se šlo do posledního náhozu za stavu 11:9. Ten se ale zase nepovedl východněji položenému týmu, když se dokázal dostat na bod až poslední koulí. Krkonošští již svoje 4 koule nedohrávali, výhra 11:10 tak vypadala dramaticky především na papíře.

V druhém semifinále zvítězila domácí Morávkova trojice poměrem 13:7 a odsoudila tým Lukáš V.-Palicová-Preuss M. k boji o třetí místo. Tam byl ale nakonec lepší česko-slovenský tým Michálek-Klúčiková-Marcián, který tak bral třetí místo.

Finále mezi vrchlabsko-pražským týmem a trojicí Morávek-Froňková B.-Zdobinský ml. se lépe vyvíjelo pro Bílkovu družinu, za stavu 8:2 ale začali domácí dotahovat. Skóre později poskočilo na 12:7, v další hře se pak domácím podařilo zapsat další bod. Osudný. „Tady osmička nefunguje,“ komentoval přihlížející Michal Zdobinský starší, načež se lipničtí vyházeli na první kouli. Dan Bílek s Honzou Reslem tak obhájili loňský triumf, akorát Honzu Vorla letos nahradil Michal Havel. „Nebyla to žádná přehlídka, jen jsme kazili o něco méně než soupeř,“ hodnotil realisticky Dan Bílek.

Výsledky

Daniel Bílek
(1. KPK Vrchlabí)

Michal Havel
(1. KPK Vrchlabí)

Jan Resl
(POP Praha)

Froňková Blanka
(PC Sokol Lipník)

Petr Morávek
(PC Sokol Lipník)

Michal Zdobinský mladší
(PC Sokol Lipník)

Dana Klúčiková
(Slovensko)

Ivo Michálek
(Carreau Brno)

Vladimír Marcián
(Hrode Krumsín)

 

 

 

Jak se vám turnaj líbil?

Organizace
0
Systém
0
Konkurence
0
Prostředí
0
Občerstvení
0
Ceny
0
Průměr
 yasr-loader

Žádné komentáře

Přidej komentář