Lukášovi ovládli Saharský pohár, v Orlové úřadovali Poláci

Lukášovi ovládli Saharský pohár, v Orlové úřadovali Poláci

Saharský pohár

Vědomice – I o Velikonocích mnozí pétanqueři místo barvení kraslic radši přebarvují koule při střelbě na carreau. Nejinak tomu bylo tento víkend ve Vědomicích, kam hráče přilákalo především krásné slunečné počasí. Saharský pohár moc často nevyhrávají ženy, z bodovaných ročníků se to historicky podařilo pouze Simoně Horáčkové. Letos ji doplnila Jana Lukášová, která zvítězila spolu se svým manželem Petrem.

Dlouho se zdálo, že i Saharský pohár letos vyhraje Petr Vavrovič mladší, který letos kosí jeden turnaj za druhým. Lipnický střelec však s Kateřinou Froňkovou tentokrát vypadli v semifinále a nakonec dosáhli „jen“ na třetí místo, které vybojovali nad pražskou dvojici Boubínová-Klír.

Hrdiny turnaje se tak stal někdo jiný. Byli jimi manželé Lukášovi, kteří se z celkového vítězství radovali naposledy v červenci 2017 na Memoriálu CdP Loděnice. Ostřílené jablonecké duo přitom cestu za zlatmi poháry nemělo vůbec jednoduché. „O postup do semifinále jsme sehráli jeden z nejtěžších zápasů dne s Vláďou Brázdou a Lukášem Michaličkou. Měli jsme info od Sylvy (Mrázkové), že jsou kluci dneska neomylní na place i střelbě,“ řekla Jana Lukášová, která pak s Petrem ve závěrečném zápase porazila překvapivé finalisty Margitu Malou s Jaroslavem Felčárkem.

„Na turnaje odjíždíme vždy s myšlenkou na dobré umístění. Petr už minulý týden hrál hodně dobře s Honzou Reslem v Lipníku, já byla odpočatá z lázní. Takže jsme na turnaj odjížděli s tím, že by se mohl povést dobrý výsledek,“ prozradila Lukášová, která si výhry velmi váží. „Myslím si, že je každé vítězství důležité pro psychiku, i když to je ‚jen‘ regionál,“ dodala.

Také vědomický hráč a fotograf Matouš Lacko jako by tušil, kdo celý Saharský pohár vyhraje. Jana s Petrem jeho hledáčku neunikli a díky tomu tady můžou vesele (leč soustředěně při hře) viset.

Memory Cup

Orlová – Kdo sesadí Lenku se Zbyňou? To byla otázka, kterou si kladl nejen Orlovák. Během sedmi ročníků, které za sebou má jejich turnaj Memory Cup, totiž dvojice Svobodová-Jakeš vyhrála hned čtyřikrát. Valšovické duo nakonec prohrálo již ve čtvrtfinále rukama budoucích polských vítězů a jejich klub tedy nerozšířil svoji sbírku 10 vítězství z tohoto slezského turnaje.

Regionálního turnaje se letos zúčastnilo 19 tripletů z Moravy a neboť se řeku Olši rozhodly překročit i tři polské týmy, získal Memory Cup mezinárodní status. „Za velice krásného jarního dne na pěkných a těžkých hřištích proběhly přátelské zápasy vedené na ostří nože,“ napsal k turnaji jeden z organizátorů Jiří Ulmann. Bojovalo se ve čtyřkolovém švýcaru s postupem do KO 8 a s dohrávkami ve čtveřicích. Po švýcaru se na prvním místě skvěl tým vedený Jiřím Karáskem z Krumsína, ale z celkové vítězství se nakonec radovali polští přátelé Antczak-Laskowski-Adamek.

Žádné komentáře

Přidej komentář