Na Château nic nového, Náměšť opět vyhrál Koreš s Michálkem

Na Château nic nového, Náměšť opět vyhrál Koreš s Michálkem

Náměšť na Hané – Historie se opakuje. Tomáš Michálek vyhrál pošesté prestiž Château Náměšť. Jeho tradiční spoluhráč Jiří Koreš mladší přidal páté vítězství, poprvé se na hanáckém zámku radovala jejich hezčí polovička (nebo snad třetinka?) Kateřina Froňková. Tento triplet vstal ve finále z mrtvých a skvělým obratem odsoudil k druhému místu tým Grepl-Kauca-Resl. Bronz brali Ivo a Jan Michálkovi s Jakubem Konšelem. 

„Už na ranním nástupu zaznělo, že je přece jasné, kdo vyhraje…“ připomněl své zahájení Pavel Konečný. „Většina z vás to neviděla, ale to finále, to teda bylo! Napřed vedli Jindra Kauca, Jan Resl a Jiří Grepl 9:0, aby ze hřiště odcházeli s výsledkem 9:13. Poražení, ale přesto stříbrní!“ pokračoval ředitel turnaje v barvitém popisu závěrečného zápasu, který se protáhl do hodně pozdního večera.

Michálek s Korešem spolu hrají Náměšť dlouhá léta a do týmu si k sobě vždy povolají nějakou dívku. S Kateřinou Froňkovou, která se mezi nemalými spoluhráči chvílemi až ztrácela, hráli už loni a opět atakovali nejvyšší příčky. Tenkrát je ale ve finále porazil triplet Koreš-Habásko-Netušil. I letos se zdálo, že pro ně náměšťské finále začíná být zakleté, ale mladý tým zmobilizoval své poslední síly a nakonec se mu podařilo vyhrát pískovcové poháry s bronzovým sluníčkem.

Co nového v Náměšti?

A zatímco na pozicích vítězů se nic moc nezměnilo, jinak dostálo Château Náměšť pár kosmetických úprav. Tak třeba právě ta bronzová sluníčka na tradičních pohárech změnila kvůli komplikacím s výrobou a leštěním tvar. „Na nástupu chyběla paní starostka Marta Husičková – byla v lázních. Tentokrát jsme pro triplet, který udělí prvního kanára, neměli připravená žlutá trika (sorry Kamile, Jirko a Fanynko) a dokonce jsme zapomněli i obálky na prize money. Ale vyplatili jsme. […] Prostě: všechno bylo jinak. Ale na první pohled to snad nebylo poznat,“ popisoval Konečný další změny v turnaji.

Konečný plánoval, že bude turnaj řídit společně s manželkou Marianou, ta ale nakonec narychlo zaskakovala v týmu s Janou Konečnou a Lubomírem Srnským za hráče, který na turnaj zapomněl. Ředitel turnaje si tak pořádně mákl, aby všechno zvládl, ale zas aspoň můžeme říct, že Srnský hrál na turnaji s mariánkou – aniž by porušil nějakou z regulí.

Ani počasí neporušilo dogma o srážkovém stínu nad zámkem. Ačkoli předpověď slibovala celé odpoledne déšť, tak nakonec nepršelo, i když po obědě pár kapek spadlo. „Bylo jich ale tak málo, že ani nikdo nerozevřel deštník,“ řekl Konečný.

Hráči si tak celý den mohli užívat krásného prostředí zámku a v klidu hrát zápasy. Jako vždy se hrály skupiny každý s každým a to bez limitu. Další novinkou bylo, že hřiště jednotlivých skupin nebyla vedle sebe, ale rozeseta různě po zámku, takže si každý tým zahrál na nádvoří i za zdmi zámku.

Blíží se jubilejní 20. ročník!

A za metaforickými zdmi finále letos skončil  ženský reprezentační tým Hančová-Hodboďová-Venclová, který nakonec nedosáhl ani na třetí příčku. Tu jim vyfoukli Ivo a Jan Michálkovi s Jakubem Konšelem. Smutnit ale nemusely, místo brambor dostaly kvalitní víno – ostatně jako všichni, kteří se probojovali do čtvrtfinále.

Příští rok se bude konat jubilejní 20. ročník, který si určitě nesmíte nechat ujít. Organizátoři z Kulového blesku pro něj dokonce založili facebokovou stránku, na které můžete sledovat, co se pro příští rok chystá!

 

Výsledky

Kateřina Froňková
(PC Sokol Lipník)

Tomáš Michálek
(Carreau Brno)

Jiří Koreš mladší
(PC Havaj)

Jiří Grepl
(Carreau Brno)

Jindřich Kauca
(PC Kolová)

Jan Resl
(POP Praha)

Ivo Michálek
(Carreau Brno)

Jan Michálek
(Carreau Brno)

Jakub Konšel
(POP Praha)

 

 

« z 3 »

Foto: Jana a Pavel Koneční

Jak se vám turnaj líbil?

Organizace
0
Systém
0
Konkurence
0
Prostředí
0
Občerstvení
0
Ceny
0
Průměr
 yasr-loader

Žádné komentáře

Přidej komentář