Čechům se start Centrope nepovedl, Illmitz dobyli Maďaři

Čechům se start Centrope nepovedl, Illmitz dobyli Maďaři

Illmitz, Rakousko – Rakouským turnajem byl v sobotu zahájen nový ročník Centrope Cupu. A Češi neodstartovali nejlépe. Do nedělního osmifinále se podařilo postoupit jen dvěma týmům, které postupně vypadly. Vítězi se nakonec stali zkušení borci z Maďarska, kteří ve finále přehráli domácí hráče vedené Lionelem Bossardem. Bronz zůstal na Poláky.

Kde jsou Slovinci?

Prvním turnajem v rakouském Illmitzu odstartoval letošní seriál turnajů Centrope. O body do celkového pořadí bojovalo 75 týmů, z toho 22 českých nebo s českou účastí. Na břehu Neusiederského jezera jsme mohli potkat hráčky a hráče z mnoha zemí, včetně obhájců prvenství z Polska. Poměrně slabší účast vyslalo Slovinsko. Chyběli nejlepší hráči, například Jože Skrbinek, historicky nejúspěšnější hráče tohoto turnaje. Ze známějších hráčů byl přítomen pouze Dragan Antonijevič, který hrál v týmu se dvěma mladými hráči ze Slovenska, Michalem Volárikem a Patrikem Šebeňou. Slovinsko tak po neúčasti na světovém šampionátu ve Španělsku výrazněji chybělo i na prvním turnaji Centrope. Účast byla slabší i díky zajímavé tréninkové stáži v Bratislavě, kterou vedl trenér ženské francouzské reprezentace Jean Phillipe Soricotti.

Turnaj se hrál jako dvoudenní, tak jak je v posledních letech tradicí. V sobotu se odehrálo pět kol švýcarským systémem a 32 KO. Do neděle tak postoupilo 16 týmů. Pro ty, kteří neměli tolik štěstí byl vypsán doplňkový turnaj dvojic. V Illmitzu se hrálo letos na dvou površích. Měkčím centrálním hřišti a na výrazně tvrdším sousedícím parkovišti.

Na stupně vítězů Češi nevystoupali

Po základní části byl nejúspěšnější tým z Maďarska ve složení Tóth-Federi-Kémeni. Ve 32 měli Češi zastoupení v sedmi týmech. Do KO 16 se však podařilo postoupit jen dvěma tripletům. Jiří Koreš st., Michal Habásko a Petr Juráň porazili rakousko-lucemburský triplet Barbery-Schmitt-Morel a manželé Lukášovi spolu s Ivo Michálkem přešli přes maďarský tým ve složení Tumpek-Tálos-Mocsirán. Sobotní část turnaje poté byla zakončena usilovným pozdně večerním tréninkovým hraním, spojeným s grilováním a piknikem, a to čistě v českém podání.

V neděli ráno se z naší dvojice účastníků vedlo lépe trojici Koreš-Habásko-Juráň, která porazila tým z Chorvatska, zatímco Lukášovi s Michálkem nestačili na polský tým vedený Jedrzejem Slizem. Naše stopa letos skončila ve čtvrtfinále, kde naši kluci nestačili na pozdější vítěze turnaje, maďarský tým PVSK ve složení Nagy-Gál-Konya. Druzí skončili domácí Alberto Hinojosa, Lionel Bossard a Pierre Viennet. Třetí místo si odvezl polský triplet Jedrzej Sliz, Rafal Kaczmarek a Tomazs Grzelak.

Samotný turnaj byl dobře zorganizován, velmi přesně byl veden i časově. Pro hráče bylo připraveno velmi slušné zázemí, včetně prodejního koutku pétanqových potřeb. Počasí bylo proměnlivé a větrné, turnaj vyzněl velmi dobře pro Maďarsko, které bylo letos v Illmitzu opravdu vidět.

 

Výsledky

László Nagy
(Mďarsko)

Károly Gál
(Maďarsko)

Daniel Konya
(Maďarsko)

Lionel Bossard
(Rakousko)

Alberto Hinojosa
(Rakousko)

Pierre Viennet
(Rakousko)

Jedrzej Sliz
(Polsko)

Rafal Kaczmarek
(Polsko)

Tomasz Grzelak
(Polsko)

 

 

« z 3 »

Foto: Österreichischer Pétanque Verband

Jak se vám turnaj líbil?

Organizace
0
Systém
0
Konkurence
0
Prostředí
0
Občerstvení
0
Ceny
0
Průměr
 yasr-loader

Žádné komentáře

Přidej komentář