Michálek slaví čtvrtý titul v trojicích, Konšel vyhrál poprvé

Michálek slaví čtvrtý titul v trojicích, Konšel vyhrál poprvé

Hrochův Týnec – Ke svým třem titulům mistra republiky trojic z let 2004, 2010 a 2011 přidal  Ivo Michálek čtvrtý, když o půlnočním finále porazil trio Michálek T.-Vavrovič ml.-Marhoul. Pro jeho spoluhráče Jana Michálka šlo o třetí titul v této kategorii a Jakub Konšel si do své pestré sbírky mohl konečně přidat i tento pohár. Bronzové medaile ukořistili Lukáš Michalička, Hynek Vyoral a Jiří Froněk, kteří porazili dvojnásobné mistry trojic Alici Hančovou, Petra Fuksu a Jindřicha Kaucu.

Více mistrovských titulů v trojicích než Ivo Michálek má už jen Romana Hodboďová. Ta MČR 3×3 vyhrála pětkrát a dvakrát právě po boku Michálka. Ten vyrovnal čtvrtým vítězstvím Alici Hančovou, která se v Hrochově Týnci taktéž prala o rozšíření své bohaté sbírky, ale nakonec skončila se svým týmem na nepopulárním čtvrtém místě. To Jakub Konšel zažíval úplně jiné pocity, mistrovství trojic totiž vyhrál úplně poprvé. „Díky moc, hoši! Můžu si ten putovní pohár vzít aspoň na chvíli k sobě?“ ptal se po vítězství svých spoluhráčů a bylo znát, jak si vyhrané trofeje váží. Ne že by Michálkovi nebyli také šťastní, ale Ivo to vystihl větou: „Nejde to srovnat s pocity, když to vyhraješ poprvé.“

Předčasné finále v pátém kole

Cesta za vítězstvím to ale byla trnitá a hodně dlouhá. Hned ve druhém kole se budoucí mistři utkali s trojicí Froněk-Vyoral-Michalička a především třetí jmenovaný předváděl výborný výkon na střele. Michálkovi s Konšelem se hodně zapotili, aby těžký zápas zvládli a nezkomplikovali si cestu hned v úvodu turnaje. Druhý těžký zápas je čekal v pátém kole, kde se utkali s budoucími finalisty a trio Michálek T.-Vavrovič ml.-Marhoul je skvělou hrou smázlo ze hřiště během necelé půlhodiny.

Mezitím v malebných zahradních prostorách barokního zámku probíhaly další lité boje, příliš překvapivých výsledků se ale nezrodilo. Z pětikolového švýcara do postupující šestnáctky však nepostoupila například ženská reprezentace, Lukášovi s Kateřinou Froňkovou a na těžký los doplatil i vrchlabský triplet Bílek-Brázda-Srnský. Smolaři dne se stali Pavel Vlk s Ondřejem Preussem a Tomášem Klírem, kteří v pátém zápase prohráli o bod v dodatečném náhozu a ten je posunul na první nepostupové místo.

Končí reprezentace i obhájci

Další velké překvapení přichystalo první vyřazovací kolo, ve kterém nečekaně vypadli jedni z adeptů na titul, reprezentanti Koreš-Koreš-Habásko-Netušil. Jejich katy se stal krumsínský tým vedený Robertem Janečkem, který poslední střelou vykouzlil i s kapkou štěstí vítězné čtyři body. Přes toto kolo neprošli ani hráči Sokolče, juniorský tým Bílek-Zdobinský-Vorel či Šipr s Mrlinou a Jirkovským, kteří předváděli kvalitní výkony v základní fázi.

Čtvrtfinále vystavilo stopku loňským obhájcům Jiřímu Greplovi a Janu Reslovi, které místo Filipa Hlaváčka doplnil František Kaplánek. Michálkovi s Konšelem si bez větších problémů poradili s překvapením turnaje, ženským tripletem Fafková-Mandíková-Dlouhá, a ostřílená trojice Hančová-Kauca-Fuksa si nakonec poradila s houževnatými Krumsíňáky, kteří se snažili o další překvapení.

Na čtvrtého semifinalistu si všichni museli ještě počkat, utkání mezi týmem Jana Marhoula a tripletu Slobodová-Palicová-Lukáš se totiž protáhlo. Při západu slunce probíhal velice napínavý souboj, ve kterém měl jeden i druhý tým na ruce vítězství, s přibývajícím šerem se ale množily minely a chyby. Šťastnějším byl nakonec čistě mužský triplet.

Zmrtvýchvstání budoucích mistrů

Semifinále zahájil tým Alice Hančové čistým kárem z ruky Jindřicha Kaucy, jenže postupně se misky vah otočily ve prospěch týmu, který byl tak trochu sešitý horkou jehlou. Tomáš Michálek totiž kvůli státnicím původně neměl vůbec hrát, zkoušky se však přesunuly o týden dřív, a tak se domluvil s Petrem Vavrovičem a Janem Marhoulem. A vytvořili velmi silný tým, který zatím neokusil porážku.

Ve druhém semifinále, které se již hrálo na perfektně osvětlených hřištích, se odehrálo hodně podivné utkání. Ze začátku exceloval bezchybně a efektně střílející Lukáš Michalička, který pálil káro za retrem, na druhé straně Ivo Michálek s Jakubem Konšelem držely nad vodou šance svého týmu. Loděnicko-vrchlabský tým však udával tempo hry a zaslouženě se dostal do drtivého vedení 12:4. Michálkovi s Konšelem však využili svých zkušeností, udělenou pětkou se vrátili do zápasu a obrat nakonec dotáhli do úspěšného konce.

Odplata za švýcara

Finalisté si tak zopakovali svůj zápas z pátého kola, tentokrát ale šlo o mnohem víc a zápas byl značně vyrovnanější. Na týmu Jana Marhoula byla vidět velká chuť vyhrát, vždyť pro něj i Petra Vavroviče by to byl první titul v této kategorii. Jenže i Jakub Konšel lačnil po premiérovém titulu v trojicích a jeho výkon toho byl důkazem. Tentokrát zahrál i Jan Michálek, který není na pozici univerzála úplně zvyklý a semifinálovým utkáním se doslova protrápil, a trio v modrých dresech a bílých mikinách nakonec zvítězilo.

Bronz jen o minutu později vybojovali Michalička s Froňkem a Vyoralem. „Pro mě je to zatím rozhodně největší úspěch kariéry,“ usmíval se po zápase Hynek Vyoral, který před sezónou přestoupil z Kostomlat do Loděnice.

I porcelán dělá mistrovství

Hráči obdrželi poháry, medaile, dárkové koše, deštníky a symbolické také ilustrované dějiny českého národa. Bylo vidět, že pořadatelé si s turnajem dali velmi záležet a pro všechny účastníky připravili zázemí hodné takového turnaje. „Když už je to mistrovství republiky, tak lidi přece nebudou jíst z plastových tácků,“ vysvětloval například pořadatel Vilém Meduna, proč se oběd i snídaně podávala na porcelánových talířích. To byla ale jen drobnost, kromě vydatného občerstvení byla zvládnuta dobře i organizace či ozvučení rozlehlého areálu. Pořadatelé mezi sebou komunikovali vysílačkami a včasné přeměření sporných koulí zajišťoval rozhodčí Meduna rychlými přesuny na svém elektrickém kole.

Kromě mistrovství samotného proběhlo i vyhlášení nejlepších hráčů loňské sezóny. Hráčkou roku se stala Veronika Slobodová, hráčem Jakub Konšel, juniorem Martin Hájek mladší a skokanem roku Michal Zdobinský mladší.

Výsledky

Jakub Konšel
(POP Praha)

Ivo Michálek
(Carreau Brno)

Jan Michálek
(Carreau Brno)

Tomáš Michálek
(Carreau Brno)

Petr Vavrovič mladší
(PC Sokol Lipník)

Jan Marhoul
(CdP Loděnice)

Lukáš Michalička
(1. KPK Vrchlabí)

Hynek Vyoral
(CdP Loděnice)

Jiří Froněk
(CdP Loděnice)

 

« z 5 »

Jak se vám turnaj líbil?

Organizace
0
Systém
0
Konkurence
0
Prostředí
0
Občerstvení
0
Ceny
0
Průměr
 yasr-loader