Krumsínskou hrodu konečně vyhrál i Kaplánek

Krumsínskou hrodu konečně vyhrál i Kaplánek

Krumsín – Už se mu smáli. František Kaplánek je dlouhodobě jeden z nejvýraznějších hráčů klubu Hrode Krumsín, který prošel reprezentacemi juniorskými i těmi do 23 let, přesto se mu nikdy nepodařilo vyhrát turnaj, který měl přímo před nosem. Domácí „Hroda“ mu po roky proklouzávala mezi prsty, ale on se s tím nechtěl smířit. A tak letos sestavil trojici s Miroslavem Krpcem a Ivem Michálkem, kteří už ví, jak se tento tradiční regionál vyhrává, a ono se to vážně povedlo. Ve finále zdolali domácí triplet Drmolových, bronzové medaile brali další Krumsíňané Janeček s Motlem, které doplnil Tomáš Kutý.

Jubilejní 20. ročník turnaje Krumsínská hroda přilákal 32 týmů. Na startu se objevili zkušení hráči, včetně několika vítězů z minulých ročníků, ale i řada hráček a hráčů neregistrovaných. Turnaj měl dokonce mezinárodní účast a to díky manželům Buskovým z Dánska. Jedním z neregistrovaných hráčů, který startoval pod jménem amatér Karel je Karel Janeček, dobrá duše místního pétanque. V Krumsíně by si zasloužili uznání nejen úspěšní hráči, vítězové turnajů a mistři republiky, ale také Karel, jemuž místní klub vděčí za mnohé. Ať už je to zařízení hřišť, práce s mládeží či pravidelné nedělní turnaje, za vše si Karel zaslouží velký palec nahoru.

Po čtyřech kolech švýcara šel do vyřazovacích bojů z prvního místa rodinný tým z Albrechtic pod vedením kapitána Radomíra Žiaka, aby vzápětí hned v KO 16 podlehl týmu z Polouvsí. Druhý tým, který postoupil do vyřazovací části bez prohry byl úspěšnější a dokráčel si až ke konečnému vítězství. František Kaplánek se tak stal patnáctým hráčem místního klubu, který se zapsal na nenapodobitelný turnajový putovní pohár. Jeho spoluhráči Miroslav Krpec a Ivo Michálek již vítězství okusili v minulosti. Krpec v roce 2015 a Michálek v roce 2001.

Neopakovatelnou součástí Krumsínské hrody jsou i místní doplňkové soutěže – Vajíčkový střelec a Kyblíkový plasér. Ve střelbě na přesnost, resp. na vajíčko zvítězil opět František Kaplánek, který neomylně dvěma zásahy nedal nikomu jinému šanci. Vyrovnanější byl plasérský souboj, kdy se ve finále prosadil dvěma přesnými pokusy opět hráč Hrode Robert Janeček. Krumsínský klub tak zažil úspěšný den a jen potvrdil svoji historickou vítěznou úspěšnost na svém turnaji.

Celý turnaj byl veden v pohodovém duchu, s bohatou snídaní a občerstvením i během turnaje. Tradiční steaky a makrely byly opět zajištěny. Na vítěze čekal jako každý rok i velký dort, který upekla Jana Krpcová. Na nejúspěšnějších osm týmů čekaly věcné ceny. Krumsínu se tak opět podařilo přichystat krásný, pohodový letní regionálek s tradicí a příběhem.

 

Výsledky

František Kaplánek
(Hrode Krumsín)

Miroslav Krpec
(Hrode Krumsín)

Ivo Michálek
(Carreau Brno)

Petra Drmolová
(Hrode Krumsín)

Miroslav Drmola
(Hrode Krumsín)

Michal Drmola
(Hrode Krumsín)

Robert Janeček
(Hrode Krumsín)

Bohuslav Motl
(Hrode Krumsín)

Tomáš Kutý
(SKP Hranice VI – Valšovice)

 

Foto: Ivo Michálek

Jak se vám turnaj líbil?

Organizace
0
Systém
0
Konkurence
0
Prostředí
0
Občerstvení
0
Ceny
0
Průměr
 yasr-loader

Žádné komentáře

Přidej komentář