K titulu v Extralize mají nejblíže Vrchlabí s Krumsínem

K titulu v Extralize mají nejblíže Vrchlabí s Krumsínem

Vrchlabí/ Krumsín – Předposlední kolo Extraligy zastihlo hráče v nalomeném zdraví. Léky a čajem nadopované hráče bylo možné najít na soupisce Kulového blesku či Lipníku, Carreau postrádalo nemocného Iva Michálka a Loděnice byla dokonce z Extraligy diskvalifikována, protože kvůli nemoci neseskládala dostatečný počet hráčů. Zdravotní problémy ale jinak kartami příliš nezamíchaly, z utkání nevzešel žádný vyloženě překvapivý výsledek. Tabulku vede Krumsín, ale k titulu má zatím nejblíže Vrchlabí. Před posledním kolem je nicméně ještě všechno otevřené.

Vrchlabí

Ve Vrchlabí se měly sejít kromě domácích týmy CdP Loděnice, POP Praha a PEK Stolín A. Kapitán Loděnice Jan Marhoul ale den předem zklamaně nahlásil, že jeho tým ovládla marodka a nepodařilo se sehnat náhradníky. Dvě neodehraná utkání jsou již přílišný zásah do tabulky a tak je dle soutěžního řádu Loděnice diskvalifikována a všechna již odehraná klání se anulují.

Vrchlabí mělo tedy dopoledne volno a zároveň dost času sledovat svého odpoledního soupeře POP Praha v souboji se Stolínem.

PEK Stolín A vs. POP Praha 9:22

Pro Stolín jsou zápasy jednotlivců tradičně silnou disciplínou. Proti POPu tomu nebylo jinak. Iveta Hájková porazila historicky nejúspěšnější českou hráčku Romanu Hodboďovou 13:7 a činila se také rodina Vejrkových. Syn Pavel porazil Ondru Preusse s desítkou a otec Vláďa překvapil Michala Preusse 13:3. „Já Vláďu vůbec neznám. V životě jsem ho neviděl a teď mě tu vystřílí ze hřiště,“ postěžoval si po zápase Michal. Jakub Konšel předvedl proti Jirkovi Ježkovi st. doslova bezchybný výkon a zapsal do tabulky jediného kanára dne. Pavel Vlk i Kamil Žárský své souboje vyhráli, čímž se po první disciplíně vyrovnal stav na 6:6.

V následných trojicích pak sestava Preuss M.-Hodboďová-Žárský vyhrála 13:6 nad trojicí Hájková-Vejrek V.-Ježek st. Druhý zápas byl o poznání pomalejší a nakonec musel zasáhnout časový limit. Stolínští šli do posledního náhozu s hendikepem čtyř bodů. Po pár koulích už ale šance začaly zabíhat do rovin teorie, košon se posunout nepovedlo a POP tak již po trojicích slavil výhru. Pražané pak vyhráli ještě dvoje dvojice a upravili skóre na konečných 22:9.

1. KPK Vrchlabí vs. POP Praha 23:8

Dosud vedoucí tým z Vrchlabí čekala další těžká písemka v boji o titul. Ostatní kluby v závěsu pokukují, zda horalé klopýtnou a dají tak šanci ostatním. Na to si ale budou muset počkat do finálového kola. Vrchlabané totiž do utkání skvěle vstoupili. Lubomír Srnský porazil 13:6 Kamila Žárského, Lukáš Michalička 13:2 Pavla Vlka a Vojta Bílek si poradil s Michalem Preussem 13:9. Velkou tahačku předvedli Ondra Preuss a Dan Bílek. O bodík nakonec vyhrál Dan a překlopil body na stranu domácích. Jakub Konšel opět prokázal své schopnosti, když otočil zápas Vladimíru Brázdovi na 13:9. Jako poslední pak dohrávala Alice Hančová, která v napínavém závěru přestála dva mečboly Romči Hodboďové, aby následně otočila dvojkou na 13:12 a poslala domácí do slušné výhody 10:2 na body.

Domácí se pak rozdělili na „mladé pušky“ a „hráče v nejlepších letech“. Trio Bílek V.-Srnský-Michalička poměrně rychle porazilo triplet Preuss O.-Konšel-Vlk poměrem 13:2 a když pak i služebně zkušenější trojice Bílek D.-Hančová-Brázda vyhrála 13:9, bylo jasno. A ještěže tak, protože v následných dvojicích Pražané stále bojovali a chvíli to vypadalo na triumf ve všech třech dvojicích. Nakonec z nich vyhráli dvě a dali tak skóre konečnou podobu 23:8 pro Vrchlabí.

Krumsín

Hrode Krumsín – Kulový blesk Olomouc 25:6

Hrode loni skončilo druhé v tabulce se dvěma prohrami na kontě. Letos si chce ještě polepšit a celou Extraligu vyhrát. Hned v prvním kole ale těsně prohrálo s Vrchlabím, které zatím šlape jako hodinky. Hanáci pak porazili Stolín i Carreau a věděli, že chtějí-li zvednout nad hlavu vítězný pohár, musí s největší pravděpodobností porazit i další týmy a přitom doufat, že Vrchlabí zaváhá.

Na úvod třetího kola čekalo domácí utkání s přespolním Kulovým bleskem, který má v Extralize opačné problémy. Olomoučané totiž zatím porazili jen Sokol Lipník a potřebovali nějakou další výhru, aby oddálili hrozbu sestupu.

Série jednotlivců ukázala, že jde oběma klubům o hodně, skončila totiž nerozhodně 3:3. I trojice jednu chvíli vypadaly, že skončí nerozhodně, jenže Krumsín nakonec dokázal oba zápasy dovést do vítězného konce. Dvojice dopadly také ve prospěch Krumsínu a domácí si tak nakonec došli pro jasné vítězství.

PC Sokol Lipník – Carreau Brno 14:17

Carreau obhajuje loňské vítězství, do soutěže ale dobře nevstoupilo. Na úvod prohrálo s POP Praha a druhou porážku jim uštědřilo Hrode. Carreau tak mělo na kontě jen výhru nad Loděnicí. „Ta byla ale diskvalifikována, takže jsme vlastně zatím bez výhry,“ pronesl před utkáním s Lipníkem kapitán Tomáš Michálek a jeho tým se musel začít dívat i na opačný pól tabulky.

Brňanům navíc chyběl nemocný Ivo Michálek, což hned povzbudilo Petra Morávka. Jenže ani Lipník nebyl úplně ve formě. „Jsem úplně nadopovaný léky a mám horečku. Nejradši bych ležel doma v posteli,“ přiznal se Petr Vavrovič mladší.

Lipník měl před zápasem na kontě jen výhru nad POP Praha, takže i on potřeboval nutně vyhrát, aby si udržel alespoň teoretické šance na obhajobu předloňského titulu a především aby se vyhnul sestupovým problémům.

Jednotlivci dopadli vyrovnaně, důležité tedy bylo utkání trojic. V nich triplet Froňková-Morávek-Zdobinský ml. rychle porazil trápící se Slobodovou s Greplem a Ferlayem a druhá lipnická trojice mohla definitivně rozhodnout výsledek utkání. Jenže bratři Michálkovi s Pavlem Hodboděm vedli a zdálo se, že duel s Lipníkem opět srovnají. V posledním náhozu ale Michálkovi čtyřikrát minuli úvodní Vavrovičův plas a zoufalou situaci uhasil až Hodboď šťastným nalepením na soupeřovu kouli. Lipník měl pět koulí na zisk dvou bodů, které by jim zajistily potřebnou výhru, jenže i Sokolové všemi pokusy minuli a Carreau tak zůstalo ve hře o celkovou výhru.

K té nakročili dobrým výkonem Jan Michálek s Jiřím Greplem, jenže Kačka Froňková s Michalem Zdobinským pro změnu bodovala na vedlejším hřišti. Vše tedy záviselo na posledním zápase, ve kterém vysoce vedli Tomáš Michálek s Pavlem Hodboděm. Jejich mečbol odvrátil po třech Vavrovičových minelách Petr Morávek střelou ze dřepu, kterou vyndal košona ze hřiště. V posledním náhozu ale museli Lipničtí hráči udělat alespoň čtyřku, aby srovnali skóre.

Jejich plány hned na úvod náhozu narušil Michálek, který vypálil nekompromisní retro, jenže dál se Brňanům hody vůbec nevydařily. Morávek přesto zahodil své koule a šel soupeřům podat ruce, přepočítal se totiž o bod a myslel, že již nemůžou ani remizovat. Po upozornění, že ještě pořád mají šanci, začali Lipničtí dohazovat a zdálo se, že opravdu srovnají. Dramatickou koncovku ale vyšponoval Vavrovič, který sice nalepil, jenže při tom lehce posunul košonek a ubral vlastní bod, čímž Brňanům daroval celkovou výhru.

Hrode Krumsín – PC Sokol Lipník 23:8

Krumsín v jednu chvíli začal jásat, že POP Praha porazil Vrchlabí, jeho hlavního konkurenta o titul, jenže po chvíli se ukázalo, že šlo o sled nepřesných informací a Vrchlabí je stále stoprocentní.

Hrode se tedy o to víc vrhlo do zápasu proti Lipníku, jenže jednotlivci jim nevyšli podle představ. Svoji první letošní porážku v Extralize zaznamenal Petr Juráň, který prohrál rukou Petra Vavroviče mladšího a neuspěli ani Robert Janeček s Davidem Faltýnkem. „Ty jednotlivce nemáme rádi, no,“ shodli se oba poražení. Důležitý duel, který se protáhl až na dodatečný nához, proti sobě sehrály Jana Krpcová a Kačka Froňková. Působivé plasérské utkání nakonec rozhodla ve svůj prospěch lipnická hráčka dvěma carreau.

Krumsín tedy musel zabrat ve trojicích a stanovený cíl splnil. Jedna trojice pokulhávala a zdálo se, že triplety skončí remízou, ale domácí nakonec ukořistili dvě vítězství. Hráčům v zeleno-bílých pruhovaných dresech tak stačilo vyhrát jedinou dvojici, což se záhy stalo, a tak se domácí vyšvihli do čela tabulky. Reálně má ale k titulu stále blíž Vrchlabí, která má stejný počet bodů, ale o utkání méně.

Naopak Lipníku zůstává na kontě jediná výhra a sen o titulu se definitivně rozplynul. To sestup ještě zažehnán není a Sokol bude muset v posledním kole zabrat.

Kulový blesk Olomouc – Carreau Brno 4:27

Carreau po těsné výhře nad Lipníkem mohlo ještě živit naději na titul, který ale nemají ve vlastních rukách a muselo by se sejít hned několik výsledků. Zároveň se odrazili ode dna a výhrou nad Olomoucí si chtěli zajistit jistotu setrvání v Extralize.

Jednotlivci dopadli 4:2 pro Brňany. Hráči ve žlutých mikinách byli úspěšní jen na dvou hřištích. Jana Konečná porazila Veroniku Slobodovou a Benjamin Hildenbrand sehrál svůj životní zápas proti Jiřímu Greplovi.

Víc bodů už ale Kulový blesk nepřidal. Trojice a dvojice ovládli hráči Carreau, kteří si připsali druhou výhru do tabulky. Naopak Olomouc má na kontě stále jen výhru nad Lipníkem a její setrvání v Extralize je hodně nahnuté.

Autoři: Vladimír Brázda, Jan Michálek
Foto: Vladimír Brázda, Pavel Konečný

Průběžná tabulka Extraligy

Pořadí Tým Zápasy Velké body Malé body
1. Hrode Krumsín 5 4 67
2. 1. KPK Vrchlabí 4 4 66
3. Carreau Brno 4 2 16
4. POP Praha 4 2 -6
5. PC Sokol Lipník 4 1 -16
6. PEK Stolín 4 1 -54
7. Kulový blesk Olomouc 5 1 -75
8. CdP Loděnice diskval. diskval. diskval.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Žádné komentáře

Přidej komentář