Upršené MČR trojic mužů prověří odolnost hráčů

Upršené MČR trojic mužů prověří odolnost hráčů

Lipník – Dnešnímu MČR, které je zároveň postupové na mistrovství evropy 2021 ve francouzském Albertville, počasí nepřeje. Naštěstí ale lipnický klub vybudoval nová hřiště, protože ta původní jsou posetá loužemi z vytrvalého deště.

11:10  Systém skupin na dvě prohry je postaven na nasazení všech týmů dle celostátního žebříčku. Domácí tým Petrů Vavroviče, Fafka a Morávka posílený tradičně Jakubem Konšelem potvrdili roli favorita, když v prvním zápasu nekompromisně vyprovodili z hřiště trio Škopek, Řehoř, Šedivý. Pírek, Valík, Žiak nezazářili a svůj první zápas prohráli s nezvyklou trojicí Fereš st., Krejčín, Král.

Naopak, ve druhé skupině Vrchlabané (Bílek, Bílek, Michalička, Srnský) podlehli úřadujícímu mistrovi ve složení Juráň, Hodboď, Janeček. Korešovi s Netušilem přehráli tým, který si poskládal Jiří Froněk a vzal si k sobě Havla a Mrázka.

Třetí skupina přinesla největší překvapení když nejvýš nasazený tým ve skupině ve složení Kauca, Grepl, Resl, Kutý nestačili na bratři Preussovi s Klírem. Ve druhém utkání olomoučtí bratři Skopalové s Voňkou a Olbortem nedali šanci týmu Brázda, Zdobinský, Marhoul, Vyoral.

Poslední skupina nepřinesla žádná překvapení. Trio Michálků smetlo z hřiště Vaníčka, Číháka a Vlacha. Nejdéle jsme čekali na vítězství Valenze, Ondryáše a Jakeše, když porazili Zikmundu M., Káru, Žárského a Dušku.

 

11:45 Kaucův tým rychle podlehl výborňe plasujícímu Marhoulovi a tak je jasný první smolař, co jede domů. Nebo možná šťastlivec, co jede do sucha… Zároveň na vedlejším hřišti tým Radka Skopala přehrál Klírův tým a tak je jasný i první postopující. Baráž si zahrajou týmy pod vedením Klíra a Marhoula.

 

12:15  Vavrovičův tým už je taky v suchu, se dvěma výhrami nemusí hrát baráž. Do té v druhém zápasu poslali Krejčína s jeho týmem. Valíkovo moravské trio nepřekonalo ani tým Řehoře a tak můžou jet do tepla napořád.

 

Korešové mezitím podlehli mistrovi z loňska a tak se v baráži utkají s vrchlabskou čtvericí, namkterou nestačil Froňkův tým.

 

13:00  Michálci porazili Valnzův tým, což je posunulo přímo do dalších bojů. Nymburani pod vedením Káry nestačili na Vaníčka s jeho týmem. Tudíž Kára jede domů a v baráži se utkají Valenz a Vaníček.

První barážové utkání poslalo domů tým Marhoula, když prohráli s Klírem a bratři Preussovými. Začínají se nám rýsovat další skupiny – v jedné se potká olomoucký tým Skopalů, Juráň a vítězové baráží Fereš-Řehoř a Valenz-Vaníček. V druhé to budou Michálci, domácí tým Vavroviče, Klírova trojice a vítěz baráže Koreš- Bílek.

 

13:45 Ve velice napínavém a vyrovnaném zápasu lépe zvládli koncovku horalové z Vrchlabí a poslali tak domů Koreše s Habáskem a Netušilem. Poslední barážové se pořád hraje.

 

13:50 Poslední barážové utkání dopadlo ve prospěch týmu Leoše Krejčína takže tým Mirka Řehoře v turnaji končí. Za chvíli se rozehrajou druhé skupiny.

15:15 Petr Juráň s týmem hladce porazili trojici Fereš, Krejčín, Král. V zajímavém zápasu domácích (Vavrovič, Fafek, Morávek, Konšel) se po vyrovnaném začátku Vrchlabané (Bílek, Bílek, Srnský, Michalička) dostali do trháku, vedení udrželi a získali tak důležité vítězství.

 

15:25 I když trojice Valenz, Ondryáš, Jakeš celou dobu táhla za kratší konec, povedlo se jim nakonec obrátit váhy ve svůj prospěch a Olomoučany ve složení Skopal, Skopal, Voňka, Olbort nakonec porazila. Nejdelší utkání bylo pražsko-brněnské, rodina Michálkova si poradila s bratrským duem Preussů a Klírem.

 

16:45 Prvními semifinalisty jsou po dlouhém a vyrovnaném zápasu Lukáš Valenz, Zbyněk Jakeš a Jiří Ondryáš. Ostatní zápasy jsou vyrovnané a vrcholí!

 

17:05 Druhým semifinalistou se stává vrchlabský tým ve složení Bílek, Bílek, Srnský, Michalička, který v dlouhém a vyrovnaném zápase zdolal Iva, Tomáše a Honzu Michálkovi. Ti se v baráži potkají s domácím týmem vedeným Petrem Vavrovičem. Druhé barážové utkání zatím nezná aktéra, jelikož zápas Krejčín-Skopal se ještě nedohrál.

 

17:15  Tak a už je jasno. Olomouckým se druhé skupiny nevydařily tak jak ty první a i když se jim málem povedlo dotáhnout ztrátu 0:10, nakonec týmu Krejčín-Fereš-Král podlehli. Teď už začínají barážová utkání.

 

18:05  Třetím semifinalistou jsou obhájci titulu Juráň, Hodboď, Janeček po tom, co zdolali tým Krejčín, Fereš, Král

 

18:35  Začátek semifinále Vrchlabí (Bílek, Bílek, Srnský, Michalička – sedí) proti Moravanům (Juráň, Hodboď, Janeček.
Skóre

Vrchlabí : Morava – 0:0, 4:0, 7:0, 10:0, 11:0, 13:0

 

19:00 První finalisti jsou na světě! Semifinále proběhlo tak rychle, že druhá baráž ještě neskončila. Vrchlabí si počká na soupeře ještě pěknou chvilku.
V baráži je stav 12:11 pro Lipnické.

 

19:15 Podlední semifinalista je po dlouhém boji taky známý. Domácí tým se teď utká s týmem Lukáše Valenze.

 

19:30 Začátek druhého semifinále. Lipník (Vavrovič, Fafek, Konšel, Morávek – sedí) proti týmu mix (Valenz, Jakeš, Ondryáš).

Lipník:mix – 0:0, 1:0, 2:0, 2:3, 3:3, 3:4, 4:4, 5:4, 5:4 (košon ven), 5:5, 5:6 (teď bude pauza – přesun na osvětlené hřiště), 5:8, 6:8 (střídání – sedí Fafek), 8:8, 11:8, 11:10, 12:10, 12:11, 13:11

21:53 KONEC semifinále! Lipničáci jsou ve finále!
Jelikož tým Petra Juráně odjel, třetí místo získává Lukáš Valenz, Zbyněk Jakeš a Jiří Ondryáš.

22:05  Začíná finále. Lipník (Vavrovič, Morávek, Konšel, Fafek – sedí) proti Vrchlabí (Bílek, Bílek, Srnský, Michalička – sedí)

Finále můžete i sledovat na našem online streamu na Facebookových stránkách Pétanquera!

Lipník:Vrchlabí – 1:0, 2:0, 2:1, 2:1 (košon out),2:2, 2:3, 6:3, 6:4, 6:8, 8:8, 8:10, 10:10,13:10

LIPNÍK VYHRÁL!

4 Komentáře

Přidej komentář