Palicová s Lukášem triumfovali ve Vědomicích

Palicová s Lukášem triumfovali ve Vědomicích

Vědomice – Z vítězství na Podřipském poháru se v největším českém areálu radovala dvojice Palicová-Lukáš po tom, co v dramatickém finále porazila nejtěsnějším rozdílem 13:12 skvěle hrající kostomlatské duo Šplechtová-Vyoral. Na bronz dosáhla na poslední chvíli složená netradiční dvojice Vaníčková-Slobodová. Bramborová medaile zůstala sezemickému seskupení Chocholouš-Choholouš.

„Vypadá to, že všechna voda spadne dnes a zítra to bude OK!“ psal na facebookové stránky vědomického klubu Tomáš Piller v pátek večer a měl pravdu. 46 dvojic ráno přivítal v suchu sám prezident klubu a oznámil poněkud zvláštní sytém vzhledem k počtu startujících. Pět kol švýcara a postup do 16KO je tradičnější spíše na mnohem větší turnaje, ale takhle si všichni mohli zahrát dosytosti a večer se dostalo i na otestování nového osvětlení.

Bez prohry se švýcarem probojovaly jen dva týmy – Vaníčková se Slobodovou a Kauca s Kulhánkem. Právě tým pod vedením Kaucy byl první v pořadí a ztroskotal hned v prvním zápasu KO, když si neporadil s Malou a Felčárkem. Jinak se do KO probojovali témeř všichni favorité, chyběla akorát Mrázková, která hrála s Beránkem, a Fafek ve dvojici s Přikrylem.

Semifinále mezi Lukášem a Chocholoušem moc dramatu nenabízelo, naopak čistě kostomlatské duo Šplechtová-Vyoral se ujalo vysokého vedení 10:4, ale Vaníčková se Slobodovou po bodu dotáhly a otočily skóre ve svůj prospěch na 12:10. Pak ale zaváhaly a přesnou střelou Vyorala dostaly tři body.

Téměř jako přes kopírák probíhalo i finále, kde se tým pod vedením Vyorala dostal do rychlého vedení 9:0, jenže Palicová s Lukášem zapli záložný zdroj energie a pomalu začali otáčet zápas ve svůj prospěch. Za stavu 12:12 byl petangový bůh víc nakloněn jablonecké dvojici a Vojtěch Lukáš si k narozeninám dal hezký dárek v podobě vyhraného turnaje. V zápasu o třetí místo taky došlo k obratu, jelikož Slobodová s Vaníčkovou si nechaly sezemickou dvojici utéct až na 10:2, ale pak na tři náhozy zápas otočily a vyhrály.

Výsledky:

1.
Markéta Palicová (Pluk Jablonec)
Vojtěch Lukáš (Pluk Jablonec)

2.
Dana Šplechtová (Sokol Kostomlaty)
Hynek Vyoral (Sokol Kostomlaty)

3.
Alena Vaníčková (Sokol Kostomlaty)
Veronika Slobodová (Carreau Brno)

Foto: Tomáš Piller

Žádné komentáře

Přidej komentář