Rekordní Turnaj generací vyhrál Pepa Kúřil s Danem Bílkem

Rekordní Turnaj generací vyhrál Pepa Kúřil s Danem Bílkem

Vrchlabí Zase Bílek! Dan s Vojtou se pravidelně střídají v držení putovního poháru Turnaje generací. Tento rok je na řadě opět Dan, který v minulosti vyhrál Vrchlabský polo-juniorský turnaj již v roce 2016 a 2018 s Petrou Kadavou. Ta mu ale odrostla a tak Dan sáhnul k další Vrchlabské naději. S Pepou Kúřilem dokázali v napínavém finále porazit Kačku Froňkovou a Michala Zdobinského ml., kteří se společně dostali do finále již potřetí z pěti ročníků. Pokaždé ale na Bílcích ztroskotali.

Pořadatelé se mohli těšit z rekordní účasti dvojic složených z vždy z juniora a dospělého. Kapacita turnaje byla dokonce dvakrát navyšována na konečných 47 týmů. Kategorie „regionál“ nebyla v tomto případě úplně doslovná, do Krkonoš si totiž našli cestu hráči z celé republiky. Až z Chebu dorazil Pavel Jurč s Filipem Říhou a z opačné strany doputovalo hned deset hráčů z Brna, Medlánek a Řečkovic. Tradičními účastníky pak byla hromada hráčů ze všech spřízněných klubů z bližšího či o něco vzdálenějšího okolí. Nejmladším účastníkem byl teprve šestiletý Matěj Dočynec z Chrupku Chrudim.

V prosluněném dni čekala na pétanquery slušná porce zápasů v šesti-členných skupinách, po kterých následovala tradiční soutěž pro v přibližování. Junioři museli přehodit první kládu na půli cesty a dostat se co nejblíže druhé kládě. Ale pozor, pokud se koule druhé klády dotkla, je to out. A to se hrálo na hřišti, které bylo lehce z kopce. S těžkou písemkou se nejlépe za mohutného povzbuzování vyrovnali Jan Botek z Medlánek, který bral svazek mrkví za druhé místo, a Štěpán Menšík ze Stolína, jenž za vítězství obdržel kšiltovku Boulenciel.

Pořadatelé měli v plánu vysílat finále živě na Facebook. Stihl se ale pouze začátek, wifi bohužel vypověděla službu. Začátek se lépe dařil domácí dvojici Pepa Kúřil-Dan Bílek, kteří postupně vystoupali na 9:2. Odvážně hrající Dan v další hře zariskoval a při nevýhodě koulí trefil vlastní. Michal Zdobinský s Kačkou Froňkovou nepohrdli nabídkou a pětkou stáhli na 7:9. Dana s Pepou to ale nezastrašilo. Nedlouho poté se situace opakovala, jenže tentokrát se z riskantní střely vyklubalo carreau, díky kterému domácí uskočili o rozhodující náskok.

V dalším náhozu se již mohli radovat z celkového vítězství poměrem 13:9. V zápase o třetí místo mezitím dvojnásobní vítězové Vojta Bílek s Petrem Vavrovičem ml. porazili Jirku Froňka ml. s Tomášem Michálkem 13:3. Hráči a diváci, kteří zůstali o pár minut déle, byli odměněni kouskem z výtečného třípatrového dortu. O atmosféře celého turnaje nejlépe vypovídá přiložená fotogalerie, nezapomeňte ji shlédnout!

Výsledky

Daniel Bílek
(1. KPK Vrchlabí)

Josef Kúřil
(1. KPK Vrchlabí)

Kateřina Froňková
(PC Sokol Lipník)

Michal Zdobinský ml.
(PC Sokol Lipník)

Vojtěch Bílek
(1. KPK Vrchlabí)

Petr Vavrovič ml.
(PC Sokol Lipník)

 

« z 104 »

Žádné komentáře

Přidej komentář