Podzimní Albrechtice patřily Krumsínu, vítězství slavili Konšel s Drmolou

Podzimní Albrechtice patřily Krumsínu, vítězství slavili Konšel s Drmolou

Albrechtice – Poslední letošní turnaj v Albrechticích ovládl Krumsín. Hráči Hrode kosili jeden tým za druhým a nakonec získali zlato i bronz. Vítězi Albrechtického poháru se stal překvapivě mladý Robin Konšel s Miroslavem Drmolou, na třetí příčce se umístila Jana Krpcová, kterou doplnila Jana Rozsypalová. Mezi Krumsínské se vklínil pouze polský tým vedený Rafałem Teufelem.

Slunečné a teplé počasí vyhnalo pétanquery na hřiště jen v tričkách. „Začínám litovat, že jsem si nevzal kraťasy,“ dokonce pronesl s úsměvem na rtech Jiří Charvát. Hrálo se pětikolovým švýcarem s postupem do osmičky. Mnoho lidí překvapil příjezd pražských manželů Krejčínových. Ti o sobě dali hned vědět skvělým výsledkem 13:0, i tak ale jejich výkony nestačily na postup do čtvrtfinále, kam se nakonec vlezly mimo české týmy i tři polské dvojice.

Albrechtice

Po prvním kole švýcara to vypadalo na jasnou dominanci nasazených týmů, překvapení se zrodila jen dvě. Prohrou vstoupily do turnaje manželé Krpcovi, kteří se v týmech promíchali s olomouckým mládím. Oba dublety však nenechaly nic náhodě, vyhrály zbytek zápasů a postoupily do vyřazovacích bojů. Tam se potřetí z posledních čtyř turnajů ukázala i krumsínská naděje Robin Konšel. Mladý junior ve spolupráci s Miroslavem Drmolou ve čtvrtfinále vyřadil jedničky turnaje Miroslava Krpce s Radkem Skopalem a bez větších problémů se probojoval až do finále. V tom hráči Hrode narazili na polský tým Rafała Teufela, který vyhrál základní část.

Početné publikum se tak rozdělilo na českou a polskou polovinu. Ta česká nakonec skončila s větším úsměvem na rtech, protože Konšel s Drmolou dokázali vyhrát. Diváci se poté přesunuli k poslednímu zápasu dne, kde se rozhodovalo o třetím místě. Ve zdlouhavém utkání, kde proti sobě stáli opět Češi a Poláci, zvítězila česká trpělivost, když Jana Krpcová s Janou Rozsypalovou obrátily proti týmu Lukasze Bugaje nepříznivý stav 7:11 ve svůj prospěch. Krumsín tak mohl slavit hned tři medaile.

Přes úspěchy i neúspěchy byly pro všechny účastníky, kteří předčasně neodjeli, připraveny drobné ceny. Slavnostní vyhlášení provázela stejně dobrá nálada jako během celého turnaje.

Výsledky:

1.
Robin Konšel (Hrode Krumsín)
Miroslav Drmola (Hrode Krumsín)

2.
Rafał Teufel (Polsko)
Marcin Kutyła (Polsko)

3.
Jana Krpcová (Hrode Krumsín)
Jana Rozsypalová (Kulový blesk Olomouc)

Žádné komentáře

Přidej komentář