Přijeďte na turnaj TOP 100 VTN prokázat své pétanque srdce

Přijeďte na turnaj TOP 100 VTN prokázat své pétanque srdce

Myšlenka uspořádat trochu jiný turnaj mě pronásledovala několik let, kdy jsem si všímal, že začátečníci a rekreační hráči mají touhu někdy si zahrát ve dvojici se zkušeným špičkovým pétanquerem. Již název turnaje měl vyjadřovat hlavně postoj hráčů z první stovky žebříčku ČAPEK k pétanque, tedy Velkorysost, Toleranci a Nadhled ke slabším hráčům. Předpokladem k uspořádání turnaje takových dvojic však bylo, aby se zkušení hráči byli ochotni takového podniku zúčastnit, jinak by pro méně zběhlé hráče nebyl zajímavý.

Teprve loni jsem se odvážil o principech specifického turnaje TOP 100 VTN promluvit s několika špičkovými hráči. Ti myšlenku i princip turnaje podpořili a první ročník se uskutečnil ještě téhož roku na podzim v Loděnici. Až na výjimky byly reakce na průběh turnaje příznivé. Přitom se ukázalo, že půjde o vyjádření velkorysosti, tolerance a nadhledu všech hráčů bez rozdílu na jejich umístění na žebříčku, zejména pak těch, kteří se turnaje zúčastnili.

2015-10-31-lodenice-022

Turnaj je koncipován jako soutěž pro registrované hráče, kde pořadatel vytváří dvojice hráčů s nejvíce body s hráči s nejméně body. V ideálním případě by se proto mělo na turnaj přihlásit prvních 57 a posledních 57 hráčů žebříčku ČAPEK.

I díky loňskému úspěchu je letos zájem o účast na TOP 100 VTN velká a to nejen u hráčů, kteří jsou na prvních nebo posledních místech žebříčku, což trochu narušuje základní myšlenku a koncepci turnaje.

Aby se poměr mezi „silnějšími“ a „slabšími“ hráči co nejvíce vyrovnal, jsou v přihláškách přechodně rezervována místa pro hráče se sílou nad 25, na které je možné se přihlásit na e-mail kraus@caper.cz nebo telefon 723 646 781 a která budou v průběhu příštího týdne před turnajem postupně uvolňována. Dá se také předpokládat, že příští týden dojde v přihláškách k většímu počtu změn, zejména k odhlašování.

Žádné komentáře

Přidej komentář