Do nové sezóny vstoupilo výhrou na Vraníkovi Vrchlabí

Do nové sezóny vstoupilo výhrou na Vraníkovi Vrchlabí

Slatiňany – Loni vyhráli Extraligu klubů a hned zkraje nové sezóny dali jasně najevo, že polevit letos rozhodně nehodlají. Na první prestiži roku 2017 v kryté hale ve Slatiňanech zvítězilo trio Lucie Venclová, Pavel Mašek a Daniel Bílek. Ve finále porazilo mráz i Němce vedené Jensem Riedlem a vyšvihlo se na pomyslný hřbet kladrubského Vraníka. Do Vrchlabí putovaly i bronzové sošky koní zásluhou Lubomíra Srnského a Lukáše Michaličky, které doplnil Jakub Konšel.

58 trojic převážně z České republiky, ale i z Německa, Slovenska, Polska a po jednom hráči z Ruska a Francie se rozhodlo strávit první únorovou sobotu v slatiňanské jízdárně. Jen škoda, že se pět týmů odhlásilo na poslední chvíli. Nejen že by se určitě našli náhradníci, ale i pro organizátora je to nepříjemný škrt přes rozpočet.

Teplo v únoru nečekal nikdo, a tak se hráči, častokrát naoblíkanější než jejich lyžařští kamarádi na sjezdovkách, mezi jednotlivými pěti koly švýcara ohřívali ve stanech, u stánku s občerstvením nebo i venku. Tam bylo paradoxně tepleji, obzvlášť odpoledne, kdy se ukázalo i sluníčko.

„Moc se to kutálí, na tom písku se to nekutálí, v bundě se nedá hrát, mám moc zmrzlé ruce, je tady špatné světlo…“ bylo slyšet spoustu výmluv po každém kole. Ale Vrchlabští neměli ani jeden z těchto problémů – už od rána hráli krásný pétanque. Pavel Mašek na pozici plaséra, Lucie Venclová jako spolehlivý univerzál a Daniel Bílek jakožto nekompromisní střelec. Za celý den zaváhali jedinkrát, a to v pátém kole švýcara, kde podlehli týmu pod vedením Jakuba Konšela. Ti měli po základních kolech výhodu prvního nasazeného do pavouka nejlepších 16 týmů.

Téměř všichni favorité se do KO dostali. Těsně za branami na neoblíbeném 17. místě skončil tým Sylvy Mrázkové a hned za nimi i čtvrtý nasazený tým Tomáše Kutého. Vyřazovací boje tak slibovali kvalitní a vypjaté zápasy. Zatímco se někteří trápili, vrchlabský triplet nedával soupeřům nejmenší šance. „Dan je jediný, kdo tady dnes opravdu parádně střílí. Všichni zde hrají na plas i střelci,“ nechal se slyšet Ivo Michálek po tom, co taky narazil na pozdější vítěze turnaje.

Krkonošský obrat

Dobře rozjetý vlak ale narazil, nebo spíš lehce přibrzdil, když v semifinále pavouk proti sobě opět svedl triplet čistě vrchlabský a ten se dvěma Vrchlabany pod vedením Konšela. Pražsko-vrchlabský tým se totiž dostal do rychlého vedení 6:0. „Tak kluci, aspoň máme co dotahovat,“ zahlásila Venclová a body se začaly sypat. Konečný stav 13:7 posunul krkonošské trio do finále. Tam je čekal německý triplet s vynikající střelcem Jensem Riedlem. Naštěstí měl slabší začátek a vysoké vedení Čechů Němci už jen korigovali na konečný výsledek 13:4.

Na vedlejším hřišti mezitím triplet Konšel-Srnský-Michalička vybojoval bronzovou medaili, když porazil překvapení turnaje, trojici Mandíková-Fafková-Vavrovič starší.

Turnaj skončil kolem desáté hodiny večerní, za což patří organizátorům pochvala, všechno krásně odsýpalo. Jediná škoda, že v průběhu semifinále a finále chyběla divácká kulisa – domácí se věnovali úklidu a hráčů pozbylo jen pár, víceméně spolucestující z aut semifinalistů.

Vraník

Výsledky:

1.
Lucie Venclová (1.KPK Vrchlabí)
Daniel Bílek (1.KPK Vrchlabí)
Pavel Mašek (1.KPK Vrchlabí)

2.
Jens Riedel (Německo)
Stefan Lauche (Německo)
Hannes Blechinger (Německo)

3.
Jakub Konšel (POP Praha)
Lubomír Srnský (1.KPK Vrchlabí)
Lukáš Michalička (1.KPK Vrchlabí)

Žádné komentáře

Přidej komentář