Čechy vyhrály poslední Trial i celý ročník

Čechy vyhrály poslední Trial i celý ročník

Brno, Slatina – Drama začalo ještě daleko před zahájením posledního turnaje Trialu, protože Slováci i Češi měli problém s nominací. Navzdory nasazení jenom dvou týmů Čechy turnaj vyhrály a pátým vítězstvím ze šesti turnajů tak celkově zvítězily.

Poslední turnaj Trialu se uskutečnil v náhradním termínu, který bohužel kolidoval s dobře obsazeným turnajem v Lipníku. Protože navíc řada hráčů odjela na lyžařskou dovolenou, vznikl pro českou stranu problém s nominací, který se nepodařilo vyřešit. Za Čechy tak nastoupily jenom dva týmy s úkolem udržet dosavadní desetibodový náskok. Podobný problém s nedostatkem hráčů měli i Slováci, těm ale Slope Brno vypomohlo dodáním kompletního družstva. Tato situace přinesla českým týmům handicap v podobě kontumačních proher neexistujícího třetího českého celku, které přinášely laciné body soupeřům z Moravy i Slovenska.

V základní části se příliš nedařilo Slovákům. Přestože nakonec postavili dva velmi kvalitní týmy, jeden doplněný mladou krví v podobě perfektně plasující i střílející Kristýny Gemainerové, nepodařilo se jim postoupit do semifinále. Zato Morava nenechávala nic náhodě, postoupila všechna tři družstva, čímž posílila svoji šanci na celkové vítězství v ročníku. Českou naději měl hájit jen jablonecký tým, protože pražská trojice bohužel doplatila na zvýhodnění soupeřů jedním kontumačním vítězstvím a ani tři výhry jí nestačily k postupu.

V prvním semifinále po  vyrovnaném výkonu vyhrál tým Francka Ferlaye nad družstvem Jaroslava Hvíždě, v druhém český tým jednoznačně kanárem přešel přes družstvo Jana Mikela. Finálový zápas byl do poloviny poměrně vyrovnaný, potom však Čechy odskočily a díky pohodové hře v závěru dotáhly utkání k vítězství. Na úspěchu se výrazně podílela Markéta Palicová, která na pozici univerzála několikrát vyřešila problematickou situaci i úspěšnou střelbou. V boji o třetí místo nakonec Jan Mikel zdolal možná už trochu zklamaný tým Jaroslava Hvíždě.

Morava tedy obsadila druhou až čtvrtou příčku, ale stáhnout celkový náskok Čech se jí ani tak nepodařilo. Titul z letošní zimní sezóny Čechy uhájily o pouhých pět bodů. Poněkud v pozadí zůstalo Slovensko, které na vítěze ztratilo celkem 48 bodů.

Výsledky:

1. Čechy – Jana Lukášová, Markéta Palicová, Petr Lukáš
2. Morava – Franck Ferlay, Šárka Režová, Jan Stloukal, Petr Juráň
3. Morava – Jan Mikel, Vojtěch Horčica, František Stacke
4. Morava – Jaroslav Hvížď, František Harašta, Milan Hašek
5. Slovensko – Peter Fratrič, Vlado Michalka, Martin Ševček
6. Čechy – Pavel Vlk, Jaroslav Vlk, Jaroslav Kraus
7. Slovensko – Michal Stano, Kristýna Gemainerová, Tichomír Handlovský
8. Slovensko – Dušan Moos, Luboš Šlapanský st., Ladislav Rylich, Jarmila Rylichová
9. Čechy –

Celkové pořadí:

1. Čechy – 128 bodů
2. Morava – 123 bodů
3. Slovensko – 79 bodů

Žádné komentáře

Přidej komentář