Novinky na Pétanqueru aneb Nemlč a komentuj!

Novinky na Pétanqueru aneb Nemlč a komentuj!

Zkušební rok a pár drobných našeho pétanque fóra Pétanquer je zdárně u konce a my pro vás za tu dobu připravili 155 příspěvků o turnajích všech kategorií, tématických článků, previews, rozhovorů, fotogalerií či anket. Zároveň jsme ale sledovali, co zajímá nejvíce vás a postupně jsme začali spřádat plány, jak Pétanquera vylepšit tak, abychom ukojili vaše touhy. Co tedy naše fórum čeká za změny?

Otevřená diskuze

Když se Pétanquer rodil, rozhodli jsme se pod články nepřidat diskuzi. K tomuto těžkému rozhodnutí nás vedly nepříliš dobré zkušenosti z minulosti, kdy diskuze často sloužily více k rozdmýchávání mezilidských konfliktů než ke konstruktivní zpětné vazbě. Zároveň bylo naše fórum ve stádiu novorozeně, kdy jsme si především testovali, zda vůbec v pétanque komunitě přežije.

Přežilo a nyní se může pomalu začít učit mluvit – respektive vy ho můžete rozmluvit. Už v průběhu prvního roku jsme diskuzi zpola otevřeli, ale jen přes osobní registraci na portále, což pro návštěvníky nebylo příliš příjemné. Nyní jsme se rozhodli diskuzi zpřístupnit i bez přihlášení, aby bylo na portále více živo a mohly zaznít i vaše názory. Vždyť vzájemná interakce je to, co nás baví i při samotné hře.

Spolu s tímto krokem však jde ruku v ruce určité riziko anonymity, což je tendence, kterou v redakci nehodláme tolerovat.

„Anonym je vždycky daleko sprostší než to, nad čím se pohoršuje. Anonymové jsou ubozí lidé, nemocní lidé, mně je jich líto. Jsou to lidé s velikánským pocitem méněcennosti, proto si rádi hrají na spasitele a očisťovatele a odhalovatele zla. O věc jim nikdy příliš nejde, to je jen záminka, jinak by do svých dopisů nepsali takové sprostoty, pod které se nemohou podepsat.“                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            Jan Werich

Z toho důvodu vás všechny opravdu prosíme, abyste při komentování používali bez výjimek své plné jméno a vyvarovali se i svých přezdívek, které mohou být zavádějící („JK“ je sice známé označení pro Jakuba Konšela, ale mohli by to být i jiní hráči se stejnými iniciály, kterých je v tomto případě v pétanque komunitě hned několik) nebo které nemusí být známé všem (například „Kubánec“, „Habi“, „Pjér“ či „Fáfa“). Stejně tak vás prosíme, abyste se vyvarovali používání vulgárních výrazů, hrubých urážek a všeobecné dehonestaci. Neradi bychom byli nuceni k mazání takových komentářů.

Nejnovější komentáře nebudete muset hledat po jednotlivých článcích, stačí scrollovat do zápatí webu, kde naleznete pět nejnovějších komentářů i se jmény a články, pod kterými byly uveřejněny.

Věříme, že tuto zprávu přijmete s potěšením a do diskuzí se sami rádi zapojíte. Společnou komunikací můžeme oživit někdy stojaté vody českého pétanque, můžeme pochválit zdařilý turnaj či výkony hráčů nebo i slušnou cestou poukázat na některé nedostatky či nešvary. Na facebookové stránce se diskuze pod články daří, nyní mají možnost vyslovit se i ti, kteří profil na sociální síti nemají.

Méně regionálů, více rozhovorů

Bohužel jsme jen lidé. Lidé, kteří musí chodit denně do práce, případně k tomu ještě studují, a projekt Pétanqueru tak mají bohužel až na druhé koleji a věnují se mu po večerech a nocích. Témat, která nás zajímají a která bychom rádi kvalitně zpracovávali, je ale příliš a přes sezónu jsme „zapleveleni“ přívalovou vlnou regionálů, kterých každoročně přibývá. Z toho důvodu pak nezbývá příliš času ani prostoru na jiné typy článků než reportáže.

Během letošní sezóny jsme se již rozhodli spojovat do jednoho článku reportáže z jednotlivých regionálů, které se konají ve stejný víkend, aby byl nápor těchto turnajů alespoň vizuálně menší. Pro novou sezónu jsme se ale rozhodli některé regionály, kde bude nízká účast či se nenajde dobrovolný autor, pokrýt pouze krátkou notickou na našem facebookovém účtu.

Tímto způsobem uvolněný čas i prostor bude využit pro přípravu více rozhovorů s převážně českými hráči, kteří dosáhli významného úspěchu, kteří se zúčastnili některého z mistrovství nebo kteří jednoduše mohou svým příběhem obohatit druhé. Větší důraz se budeme snažit klást také na statistické články a názorové články.

Změna navigační lišty 

Vzhledem k výše uvedeným změnám se také lehce změní navigační roleta webu. Zmizí záložka „Registrace“, která by postrádala smysl. Uvolněné místo v navigaci využijeme pro rozdělení rozbalovací záložky „Reprezentace a mistři“ na dvě samostatné záložky „Reprezentace“ a „Mistři“. Drobnou kosmetickou změnu jsme pak provedli u záložky „Reportáže“, která nyní nese název „Turnaje“. Věříme, že vám tato změna pomůže k lepší orientaci na webu.

Nový instagramový účet

Jak mnozí z vás již jistě ví, kromě webového portálu disponujeme i facebookovým účtem Pétanquer, na kterém sdílíme jednotlivé články, vytváříme fotogalerie z turnajů, sdílíme zajímavosti ze zahraničí včetně videí z Masters, a především přinášíme co nejaktuálnější informace i live přenosy z probíhajících světových a evropských mistrovství, abyste měli o našich reprezentacích detailní přehled.

K tomuto profilu nyní přibude jeho bratříček na instagramu, na kterém budeme pod vlajkou Pétanquera uveřejňovat fotky a stories z turnajů. Hlavní výhodou je vysoká aktuálnost. Zatímco na webovou fotogalerii si musíte minimálně den počkat, na Instagramu budou fotky i videa téměř ihned. Sledujte nás a buďte v obraze, doslova! A pokud účet na Instagramu nemáte, nemusíte smutnit, protože náš Instagram bude provázaný i s webem a fotky budou k vidění i na něm.

Nové vychytávky

V neposlední řadě pro vás máme pár drobností, které vám pobyt na našem fóru může ještě zpříjemnit. V pravém panelu zmizí informace o přihlášeném uživateli, která by byla zbytečná. Naopak zůstane kontakt na naši redakci, které můžete zasílat návrhy, připomínky či vlastní články k uveřejnění. K těmto prvkům nyní přibude instagramová fotogalerie, kalendář s termínovkou pro sezónu 2018 (jakmile bude oficiálně schválena) a také počítadlo návštěvnosti, abyste měli přehled, jak je u nás živo.

Naší poslední vychytávkou, která vás více zapojí, je systém hvězdičkového hodnocení, díky kterému budete moci zhodnotit jednotlivé turnaje. K dispozici budete mít šest kategorií (organizace, herní systém, konkurence, prostředí, občerstvení, ceny), kterým budete udělovat hvězdičky. Z jejich počtu pak vyjde vaše průměrné hodnocení, které bude následně započteno do celkového průměru. Průběžně budete moci sledovat i výsledky jednotlivých kategorií, které by měly odrazit turnajovou realitu a pořadatelům sdělit zpětnou vazbu. Jak dobře to bude fungovat záleží jen na vás. Vyzkoušet si to můžete už teď tady, kde můžete zhodnotit naše změny na webu. Tak do toho!

Děkujeme za váš zájem a věříme, že budete Pétanquer rádi sledovat i nadále!

Jak se mi změny zamlouvají?

Otevřená diskuze
0
Instagram profil
0
Nová navigační lišta
0
Termínovka
0
Více rozhovorů
0
Možnost hodnocení
0
Průměr
 yasr-loader

Žádné komentáře

Přidej komentář