Superpohár si podmanilo znovu Vrchlabí

Superpohár si podmanilo znovu Vrchlabí

Praha – V pátek 17. listopadu 2017 se v nové pétanque hale „Továrna“ v pražských Holešovicích odehrál již třetí ročník Superpoháru. Do této soutěže se kvalifikují vždy nejlepší týmy z místních ligových soutěží, které se hrají po celý rok. Kromě hráčů Brněnského pétanque poháru (BPP), kteří se opět nezúčastnili,  přijeli do Prahy zástupci všech ostatních dlouhodobých pohárových soutěží, tedy Pražského poháru pétanque (PPP), Olomouckého pétanque poháru (OPP), Vrchlabské ligy (VL) a Polabské ligy pétanque (PLP).

Letošní ročník vzalo opět pod svá křídla ČFKS. Největší dík však patří Janu Károvi z PC Mimo Done Nymburk a Michalu Preussovi z POP Praha, kteří se zasloužili o vznik nových terénů v multifunkčním prostoru Továrna. „Budova se bude asi za dva roky bourat, takže je možné ji využít skutečně různorodě. Petanque sem zapadá a dokresluje hipsterskou atmosféru obrovské haly s průmyslovou patinou,“ vysvětluje Michal Preuss. Po loňském klání v Úněticích a předloňském v Harahall na Slatině tak Superpohár opět představil nové zimní útočiště.

Bohužel krátce před konáním akce selhalo v hale topení a tak se hráči obávali příšerné zimy. Ta však nakonec zůstala za okny a pršelo jen na demonstranty, kteří si užívali svátek svobody a demokracie na nepříliš vzdálené Národní třídě či na Albertově.

Letošního ročníku se z termínových důvodů opět nezúčastnil ani jeden tým z Brna a nakonec nepřijel kvůli nachlazení i jeden vrchlabský zástupce. Vrchlabané přitom obhajovali vítězství a kvůli zvolenému systému jim absence jednoho ze zástupců mohla dělat vrásky na čele. Každý totiž hrál s každým kromě druhého týmu ze své soutěže. Soupeři vrchlabského týmu Holobrádků pod vedením Viktora Šebka tak měli automaticky výhru k dobru.

Krkonošané se však nezalekli a padli v základní části jen jednou. Jelikož ze sedmi týmů prohráli také jen jednou ještě pražští 4+1 v čele s Jakubem Konšelem a Válcovačky z Polabské ligy pod vedením Petra Morávka, bylo o čtyřce postupující zdánlivě jasně rozhodnuto.

Avšak právě o čtvrtý postpující tým se strhla téměř matematická bitva a nakonec se radovalo mužstvo pořádajícího Michala Preusse – Ondryáš tým, taktéž reprezentující pražskou soutěž. Olomoucké družiny tedy zůstaly mimo boj o medaile.

V prvním semifinále porazil 4+1 (Konšel, Slobodová, Vlk) ambiciózní Válcovačky (Froněk, Froňková, Vavrovič ml. a Morávek) a po roce opět dokráčel do finále. Druhé semifinále potvrdilo dobrou formu Holobrádků (Šebek, Srnský, Nývlt, Michalička) a nepřineslo vzpruhu pro Ondryáš tým (Preuss M., Ondryáš, Kaplánek).

V zápase o třetí místo si nakonec Ondryáš tým konečně spravil chuť a vybojoval nad lipnickými medailovou pozici. Finále bylo extrémně vyrovnané. Nakonec však skončilo obdobně jako loni, kdy se pražský tým 4+1 musel sklonit před hráči od pramenů Labe.

Jsem rád, že jsem dokázal přispět k obhajobě,“ mohl si zamnout ruce Lukáš Michalička, který díky přestupu před sezónou jako jediný hráč zvedal opět Superpohár nad hlavu.

Výsledky:

1. Holobrádci
Lukáš Michalička, Viktor Šebek, Lubomír Srnský, Adam Nývlt

2. 4+1
Jakub Konšel, Veronika Slobodová, Pavel Vlk

3. Ondryáš tým
Michal Preuss, František Kaplánek, Jiří Ondryáš

Žádné komentáře

Přidej komentář