Vrchlabští junioři oslavili nový rok turnajem

Vrchlabští junioři oslavili nový rok turnajem

VrchlabíJiž několik let se ve Vrchlabí místní junioři v období Vánoc scházejí k přátelskému turnaji, kde nejen s chutí hrají, ale především zpevňují vztahy mezi sebou. Ani tentokrát tomu nebylo jinak.

Turnaj jednotlivců vyvrcholil kvalitním finále letošních juniorských reprezentantů Vojtěcha Bílka a Filipa Vedrala, ve kterém zvítězil prvně jmenovaný. Filip to pak Vojtovi vrátil v dovednostní soutěži.

Kroužek již několik let funguje pod vedením Martina Bartoše a Dana Bílka. Děti trénují pravidelně jednou týdně, a to na boulodromu za Sklípkem a během zimy v herně ve vrchlabském divadelním klubu. Tato píle evidentně přináší vrchlabskému pétanque klubu ovoce, kromě výše zmíněných juniorů totiž v minulých letech pravidelně reprezentovali na juniorských mistrovstvích také Lukáš Michalička a Luboš Srnský, kteří nyní válí v kategorii espoirs.

Tito hráči jsou postupně začleňováni do vrchlabského extraligového týmu, odkud postupně vytlačují zkušené matadory. Vrchlabští junioři jsou navíc již po léta součástí různých týmů v zimní i letní vrchlabské lize, kde získávají první hráčské zkušenosti. Další akcí, které se Vrchlabané v nejbližší době zúčastní, je juniorský turnaj ve Stolíně druhou lednovou sobotu.

Žádné komentáře

Přidej komentář