Blátivý Svědek přinesl překvapení, favorité padli

Blátivý Svědek přinesl překvapení, favorité padli

Ořech – Nová sezóna, všechno od znova. Tato slova tvrdě přistála na bedrech loňských vítězů. První tři týmy z loňského ročníku Svědka totiž prohrály hned úvodní zápas a ztratily možnost bojovat o obhajobu. Jejich zaváhání využili nejlépe Veronika Slobodová s Petrem Mrázkem, kteří ve finále porazili překvapení turnaje Yvettu Chmelařovou s Eliškou Borovičkovou. Bronz získali Jan Marhoul s Jiřím Froňkem.

První letošní turnaj pod otevřeným nebem nebyl k hráčům nejmilosrdnější. Sibiřské mrazy se naštěstí již přehnaly, ale následná obleva rozbahnila hřiště tak, že organizátoři z Ořechu museli celý turnaj přesunou z dolních hřišť na horní, které ale také nebyly v úplně ideálním stavu. Ani během startu turnaje nepanovalo zrovna hezké jarní počasí, naopak nebe bylo zatažené a hráče zkrápěl drobný déšť.

„Pršet má jen do devíti, pak bude pěkně,“ tvrdili někteří experti na počasí a měli pravdu. Se zahájením prvního kola se jako na povel mraky protrhaly a na hřiště rozbahněná jarním táním začaly dopadat paprsky slunce, které vydržely hřát po celý den.

Černý den pro obhájce

První zápasy čtyřkolového švýcara přinesly z části nečekané výsledky, jež vystavily stopku hned několika favoritům. S obhajobou loňského prvenství se tak mohl rozloučit Lubomír Srnský, který letos vyměnil Jana Michálka za Jindřicha Kaucu, loňský stříbrný tým Sylvy Mrázkové a Tomáše Klíra i manželé Fafkovi, kteří přijeli obhájit třetí příčku. S prohrou v prvním kole neměli totiž prakticky žádnou šanci se v konkurenci 48 dvojic probojovat mezi osm nejlepších postupujících týmů.

Čtvrtfinále odstartovalo v brzkém odpoledni a semifinálové zápasy se již odehrály za pozvolného stmívání na částečně vyschlých hřištích, kde tým Veroniky Slobodové a Petra Mrázka zvítězil nad dvojicí Korešová–Žárský a Jan Marhoul s Jiřím Froňkem překvapivě podlehli dámám Borovičkové a Chmelařové z Kulové osmy.

Vítěze nezastavil ani kocour

Jelikož v horním areálu není k dispozici osvětlení, přesunuly se boje o medaile na dolní hřiště, z nichž během dne zmizely kaluže vody a zůstal jen příjemně čvachtavý povrch. Hráčům, kteří měli v horších světelných podmínkách problém rozpoznat vlastní koule a neustále je hledali nebo si je vyměňovali, ještě zahrál na nervy kocour, jenž se rozhodl sledovat závěrečná utkání z bezprostřední blízkosti.

Vítězství si na své konto po celkem svižné hře nakonec připsali Slobodová s Mrázkem a stříbro tak putovalo do Kulové osmy zásluhou Borovičkové s Chmelařovou. O pár chvil později bylo rozhodnuto i o třetím místě, které si vybojovali loděničtí Marhoul s Froňkem. Nepopulární bramborová medaile pak připadla Korešové se Žárským. Hráči na stupních vítězů si odnesly poháry a také polovinu vybraného startovného.

Výsledky:

1. MÍSTO

Veronika Slobodová
(Carreau Brno)

Petr Mrázek
(CdP Loděnice)

2. MÍSTO

Yvetta Chmelařová
(SKP Kulová osma)

Eliška Borovičková
(SKP Kulová osma)

3. MÍSTO

Jan Marhoul
(CdP Loděnice)

Jiří Froněk
(CdP Loděnice)

 

 

 

 

 

 

 

« z 2 »

Autoři: Sylva Mrázková, Jan Michálek

Foto: Jan Kára, Tomáš Piller, Jan Marhoul

Jak se vám turnaj líbil?

Organizace
0
Systém
0
Konkurence
0
Prostředí
0
Občerstvení
0
Ceny
0
Průměr
 yasr-loader

Žádné komentáře

Přidej komentář