Sahaře vládli domácí, na Čerlince bodovali Valšovičtí

Sahaře vládli domácí, na Čerlince bodovali Valšovičtí

Saharský pohár

Pétanque sezóna už vypukla i pod Řípem, kam si na Saharský pohár našlo cestu 59 dvojic. Nasazením jim vévodil domácí manželský dublet Demčík-Demčíková, který se ale nakonec na stupně vítězů nevyšplhal. Poháry pro vítěze přesto zůstali ve Vědomicích, z prvního místa se totiž těšili Milan Lapihuska starší a Simona Horáčková, která nadělila sobě samé výborný dárek k narozeninám. Ve finále porazili Milana Kulhánka s Vilémem Medunou, bronzovou příčku pak obsadili hráči z Velimi Aleš Klouda a Vlastimil Kraus, kteří porazili bratry Lapihuskovy.

Vítězové získali originální zelené poháry a tradiční uzenářské výrobky od organizátora turnaje Tomáše Pillera. Vydařilo se také počasí, které bylo vskutku letní. Jedinou pihou na kráse tak byl incident, na který upozornil Petr Fuksa. „Jedné z hráček se udělalo špatně a nemohla dále pokračovat ve hře. Na vedlejším hřišti hráli Hanka a Milan Bayerovi, oba doktoři, a automaticky se hráčky ujali, postarali se o ni a ujistili se, že je v rámci možností vše v pořádku. Mohlo jim to zabrat zhruba 5 minut. Po skončení limitu prohrávali o bod. Zeptali se tedy soupeře, zda mohou ještě odehrát jeden nához, ke kterému by bez zmiňovaného ošetření došlo. A soupeř odmítl!“ popsal celou situaci a dodal: „Opravdu dokáže někdo mít radost z takového vítězství?“ 

Doufejme tedy, že se dotyční trochu chytili za nos. Nezapomínejme, že pétanque je jen hra a zdraví má vždy přednost. Až se příště udělá špatně vám, budete mít za vítěze také ty, kteří vám podali pomocnou ruku, a ne ty, kteří stejnou rukou táhli kolíček ke třináctce na počítadle. Zároveň se nabízí otázka, zda v naší asociaci nezavést speciální ocenění pro fair-play gesto.

Výsledky:

1. MÍSTO

Simona Horáčková
(SK Sahara Vědomice)

Milan Lapihuska st.
(SK Sahara Vědomice)

2. MÍSTO

Milan Kulhánek
(SK Sahara Vědomice)

Vilém Meduna
(Chrupek Chrudim)

3. MÍSTO

Aleš Klouda
(PC Sokol Velm)

Vlastimil Kraus
(PC Sokol Velim)

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Tomáš Piller

Čerlinka CUP

O víkendu se nehrálo pouze v Čechách, ale i na Moravě. V Litovli se uskutečnil další ročník tradičního regionálu Čerlinka Cup, na který dorazilo 30 trojic. Ve startovní listině bylo hned několik velkých favoritů na výhru, ale stupně vítězů nakonec byly trochu překvapivé. Po pěti kolech švýcara sice zůstal bez prohry pouze tým Miroslava Krpce, ani to mu přesto nezajistilo medailové umístění. Celkovými vítězi se stali valšovičtí hráči Lenka Svobodová, Zbyněk Jakeš a Jiří Gratcl, kteří ve finále porazili Bronislavu Urbanovou, Karla Mrlinu a Jiřího Šipra. Bronzové medaile vybojovali orlovští borci Kamil Jurišta, Marek Olšár a Martin Kotas.

Výsledky:

1. MÍSTO

Lenka Svobodová
(SKP Hranice VI – Valšovice)

Zbyněk Jakeš
(SKP Hranice VI – Valšovice)

Jiří Gratcl
(SKP Hranice VI – Valšovice)

2. MÍSTO

Bronislava Urbanová
(1. Starobrněnský PK)

Jiří Šipr
(1. Starobrněnský PK)

Karel Mrlina
(Fenyx Adamov)

3. MÍSTO

Kamil Jurišta
(TOP Orlová)

Marek Olšár
(TOP Orlová)

Martin Kotas
(TOP Orlová)

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: David Bačo

Žádné komentáře

Přidej komentář