Kadavá s Bílkem vyhráli „svůj“ Turnaj generací

Kadavá s Bílkem vyhráli „svůj“ Turnaj generací

Vrchlabí – Již druhý zářez ze tří ročníků Turnaje generací mají na své pažbě vrchlabští Petra Kadavá s Danem Bílkem, jenž je navíc duchovním otcem tohoto dvougeneračního sportovního podniku. Ve finále jim nestačil Jan Vorel s Filipem Hlaváčkem, třetí místo vybojoval Vojtěch Bílek s Petrem Vavrovičem mladším.

Dan s Petrou suverénně prolétli skupinou, když ze tří zápasů inkasovali pouhých 6 bodíků. Ani po dalších čtyřech utkáních ve vyřazovací části nenašli přemožitele a zopakovali tak dva roky staré vítězství v úvodním ročníku. V jednu chvíli už se nad nimi ale vztahovala pomyslná krkonošská mračna. Počasí bylo dobré, což o to, ale Kateřina Froňková s Michalem Zdobinským mladším už měli ve čtvrtfinále domácí takřka na lopatě.

Kačka nás zásobovala neomylnými plasy. My jsme hráli dobře, na ně to ale vždycky o kousek nestačilo,“ vzpomínal Dan Bílek, jehož kolíček zůstával nedotčen, zatímco mladé lipnické dvojici vystoupal postupně na devět bodů. „Pak se ovšem chytil Dan a dal za jeden nához tři kára. To byl klíčový moment. Od té doby to šlo ráz na ráz a my vyhráli,“ osvětlovala Petra Kadavá zlom v zápase, který se nakonec podařilo otočit na 13:10. „Kdybych to měla zhodnotit, tak to bylo předčasné finále, protože následující soupeři nebyli nejlehčí, ale finále se mi zdálo až moc jednoznačné,“ dodala Petra.

Vskutku, finále bylo rychlejší, než by si možná diváci přáli. Jan Vorel s Filipem Hlaváčkem v něm podlehli 4:13. „Podle mě to byla především psychická únava po dvou hodně těžkých zápasech v osmičce s Kubou Maršíkem a Michalem Havlem 13:12 a v semifinále 13:11 proti Vojtovi Bílkovi s Peťou Vavrovičem,“ vysvětloval Jan Vorel. Je pravdou, že především koncovka semifinále mezi Vorlem a Bílkem přilákala zraky všech okolo stojících diváků, atmosféra se v tu chvíli dala krájet leda tak mačetou.

Dvojice Bílek-Vavrovič si nakonec bednu přesto vybojovala, když v zápase o třetí místo zdolala stolínskou rodinnou dvojici Martinů Hájkových poměrem 13:7.

Zajímavé a napínavé sportovní momenty ale nejsou na Turnaji generací to hlavní. Danovi s Martinem Bartošem, jenž strávil den v roli nehrajícího rozhodčího, jde hlavně o podporu mládežnického pétanque, kterému se v Krkonoších dlouhodobě věnují. A díky početné účasti klubů ze Stolína, Prahy, Lipníku, Únětic či Kostomlat je vidět, že nejsou zdaleka jediní.

Celkem 33 juniorů v přestávce ještě soutěžilo v přibližovací soutěži. Pořadatelé oproti loňsku zvýšili o jeden level náročnost, když v půlce vzdálenosti ležel trám, který bylo nutno přehodit. Ne každému se to sice povedlo, i tak to ale bylo pro všechny příjemné zpestření. Svazek mrkví nakonec vybojoval domácí Filip Vedral.

Výsledky

Petra Kadavá
(1. KPK Vrchlabí)

Dan Bílek
(1. KPK Vrchlabí)

Jan Vorel
(Pétank Club Praha)

Filip Hlaváček
(POP Praha)

Vojtěch Bílek
(1. KPK Vrchlabí)

Petr Vavrovič mladší
(PC Sokol Lipník)

 

 

Jak se vám turnaj líbil?

Organizace
0
Systém
0
Konkurence
0
Prostředí
0
Občerstvení
0
Ceny
0
Průměr
 yasr-loader

Žádné komentáře

Přidej komentář